hirdetés
hirdetés

Banksy-összes egy portói kiállításon

Géniusz vagy Vandál? címmel nyílt nagyszabású kiállítás Portóban a világ leghíresebb graffiti művészének, Banksy alkotásaiból.

hirdetés

Az Alfandega kortárs művészeti múzeum 70 eredeti festményen, szobron, installáción, fotón és videón keresztül mutatja be a rejtőzködő bristoli street artos, mindenkit pellengérre állító világát, adja hírül az euronews.com portál.

,,Benksy maga a lázadás? Túlfogyasztás, háború, elnyomás és politika. Ha valahol feltűnt egy Banksy, mi azonnal odaküldtünk egy fotóst, hogy örökítse meg, hiszen a falfestmények közül jónéhány már nem is létezik, mert ráfestettek, vagy kiemelték, hogy eladják", magyarázta a kiállítás kurátora, Alexander Nachkebiya.

 
A művek mind magángyűjteményekből származnak. A szeptember elejéig tartó tárlat azonban nem csak ezeket szeretné bemutatni, hanem az underground kultúrát, az otthoni skicc készítést és a hajnali festékfújás izgalmát. Ráadásul mindezt New York-tól a Gázai övezetig. 
(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk