hirdetés
hirdetés

Egy futballista lett a felelősségteljes turizmus nagykövete

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete, a UNWTO egy spanyol focistára bízta a jószolgálati posztot.

hirdetés

A nemzetközi futballsztárt, Fernando Hierro-t tegnap választották meg. A tisztre Zurab Pololikashvili, UNWTO főtitkára kérte fel a sportolót.

"Turistaként mindnyájan képesek vagyunk jobbá tenni a világot, ha felelősségteljesen viselkedünk: tekintettel vagyunk a felkeresett helyekre, lakóikra, kultúrájukra. Támogatom a szervezetet abban a törekvésében, hogy a turizmusból mindenki számára hasznos legyen" - hangsúlyozta Fernando Hierro.

Fernando Hierro és Zurab Pololikashvili
Fernando Hierro és Zurab Pololikashvili

A már visszavonult focista neve egybeforrt a Real Madrid nevével, amelyben több mint 600 meccset játszott és amelynek csapatkapitánya is volt. A Real Madriddal ötször nyerte meg a spanyol bajnokságot, és háromszor a Bajnokok Ligáját. A nemzeti válogatottban 13 év alatt 89 mérkőzésen lépett pályára, köztük számos Európa- és világbajnokságon. Jelenleg a Spanyol Királyi Futballszövetség sportigazgatója.

"Fernando egy kivételes sportoló, a UNWTO barátja és segít számunkra népszerűsíteni azokat az értékeket és előnyöket, amelyet a turizmus képviselni tud - mondta Zurab Pololikashvili.

Fernando ezzel a legendás spanyol futballedzőt, Vicente del Bosque-ot váltja a nagyköveti poszton.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk