hirdetés
hirdetés

Elárasztják az oroszok és a németek idén Bulgáriát

Bulgáriában az oroszok számára csökkenteni tervezik a vízumdíjat – a 16 év alattiak számára ingyenessé tennék –, a németek pedig a biztonsági aggályok miatt mennek Bulgáriába, Spanyolországba és Görögországba.

hirdetés

A berlini ITB kiállítás előtt a német túraszervezők jelezték, hogy közel harmadával több német turista fog a bolgár tengerparton nyaralni idén, mint egy évvel korábban. A TUI Group, a világ legnagyobb utazásszervezője már korábban bejelentette, hogy a török foglalások visszaesését a bolgár és spanyol piacokon próbálják kompenzálni. A német turisták olasz- és spanyolországi előfoglalásai ötödével növekedtek idén. A nemzetközi helyzet nyertesei egyértelműen Spanyolország, Portugália, Olaszország, Görögország és Bulgária lehetnek.

Hirtelen megnőtt az oroszok görögországi foglalásainak száma is az elmúlt év hasonló időszakához képest – januárban 20%-kal, február végére már 30%-kal. Nem kizárt, hogy főszezonra ez a szám 40-80% fölé emelkedhet.

Bulgária, Napospart (Forrás: Wikimedia Commons)
Bulgária, Napospart (Forrás: Wikimedia Commons)

Az orosz turisztikai hivatal vezetője, Oleg Szafonov azt nyilatkozta, hogy Bulgária az első számú desztináció, amely alkalmas az orosz turistaáradat fogadására 2016-ban. Elmondása szerint a balkáni ország a vízumköltségeket csökkenteni szándékozik, a 16 év alatti gyermekek számára pedig a vízumot teljesen ingyenessé tenné. A bulgáriai orosz foglalások számának várható idei növekedési üteme megközelíti a 20-30%-ot.

Horvátország ugyanakkor értesítette az Orosz Föderációt, hogy idén csak 100 ezer orosz turistát tud fogadni az előre jelzett 300 ezerből – jelentette be Anvar Azimov zágrábi orosz nagykövet. Déli szomszédunk a német és osztrák turisták nagyszámú adriai foglalásával indokolta döntését.

A csehek szintén Bulgáriát, Spanyolországot és Görögországot választják idén célországként – tájékoztatott az utazási irodások szövetsége. A szövetség elnökhelyettese, Jan Papez elmondta, hogy minden cseh, aki európai üdülőhelyen tervezi a nyaralását, már most megveszi utazási csomagját. Az egzotikus országoktól való tartózkodás oka a vírusoktól való félelem, a terrortámadások veszélye miatt pedig kerülik az Egyiptomba és Tunéziába történő utazásokat.

Tütünkov Jordán
a szerző cikkei

(forrás: economic.bg)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk