hirdetés
hirdetés

Jön a belépődíj Velencében

A tervek szerint Velencében 2024 tavaszától a látogatóiknak öt eurót, azaz mintegy kétezer forintot kell majd fizetniük a városba való belépés után.

hirdetés

A tömegturizmus és az abból származó kellemetlenségek elkerülése érdekében Olaszország egyik legkedveltebb és leglátogatottabb városa a világon elősként belépődíjat szed majd azoktól a látogatóktól, akik egynapos kirándulásra érkeznek.

A „víz városában” egyelőre csak 30 napos kísérleti jelleggel vezetik be a látogatójegy megvásárlását – mondta Luigi Brugnaro polgármester, hozzátéve: díjat nem egy konkrét naptári hónapra vetnék ki, hanem szúrópróbaszerűen jelölnének ki az év során olyan napokat, például ünnepi hétvégéket és a karneváli csúcsidőszakokat, amelyek általában a legforgalmasabbak Velencében.

A belépődíjjal a városvezetés célja az, hogy bizonyos időszakokban visszaszorítsák a tömegturizmust.

Nem minden turistának kell majd fizetnie Az előzetes tervek szerint Velence óvárosába minden 14 év feletti turistának belépőjegyet kellene majd fizetnie, ha egynapos látogatásra érkezik.

A díj megfizetése alól csak a helyiek, az ingázók és a városban adót fizetők, valamint a településen éjszakázó turisták és a sportesemények résztvevői mentesülnek.

Tovább olvasok >>

 

(forrás: Dívány)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk