hirdetés
hirdetés

Lengyel témájú fotókiállítás a Városligetben

Lengyelország az elsők között írta alá a világörökség védelméről szóló UNESCO egyezményt. A lengyel természeti és történelmi, építészeti értékek ugyanúgy az emberiség közös kincsét alkotják, akárcsak a magyar UNESCO világörökségek. Tizenhét lengyel UNESCO-helyszínről nyílt szabadtéri fotókiállítás a nagykövetség Városligeti fasori székháza körül, az épület kerítésén.

hirdetés

 A turistamágnesként is vonzó kiállítást pénteken Katarzina Ratajczak-Sowa, politikai és gazdasági ügyekkel foglalkozó nagykövet-helyettes nyitotta meg

Tizenhét világörökségi helyszín fotói láthatók a 24 táblaképen, a Lengyel Idegenforgalmi Képviselettel közösen szervezett akción, amelyek a páratlan természeti kincseket, történelmi helyszíneket és a magyar turisták körében talán még kevésbé ismert, vadregényes helyeket ábrázolják.

Varsó, óváros / Fotó: Depositphotos
Varsó, óváros / Fotó: Depositphotos
 

Találunk köztük ólom, ezüst és cinkbányákat, fatemplomokat, modern építészeti szépségeket, régi óvárosokat, mint amilyen Krakkóé, sóbányákat, bölényekben gazdag erdőt, fatemplomokat, Malborkot, a német reneszánsz lovagvárat, Varsó újjá alkotott történelmi belvárosát, vagy például az Auschwitz-Birkenau-i tábort.

A kiállítás célja: fellendíteni a turizmust, azaz a magyar turistáknak megmutatni Lengyelország érdekes látnivalóit, felkelteni érdeklődésüket, hogy minél többen látogassanak oda. A fotós seregszemle év  végéig látható a Városligeti fasorban.

 

Elek Lenke
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk