hirdetés
hirdetés

Meghosszabbítják a kurzarbeit-et Ausztriában

Tegnap írtunk arról, hogy az osztrák turizmus bizonyos szegmenseinek szereplői továbbra is rászorulnak a támogatásokra. Már meg is született a döntés a hosszabbításról - értesült a GD Consulting.

hirdetés

Elisabeth Köstinger turizmusért felelős szövetségi miniszter tájékoztatása szerint az osztrák gazdaság újraindítása és a munkahelyek megtartása szempontjából sikeres konstrukciónak bizonyult a kurzarbeit-modell keretében biztosított bértámogatás. Ennek eredményeként szövetségi szinten mintegy 8,2 milliárd euró hozzájárulás kifizetésével mindösszesen 1,2 millió munkahelyet mentettek meg, illetve megakadályozták a képzett munkaerő más területre való elvándorlását. Az összes támogatás közül mintegy 1,6 milliárd euró folyósításával a turisztikai ágazatban közel 154 ezer munkahelyet sikerült megtartani.

Fotó: 123rf
Fotó: 123rf

A május 19-ei újrakezdést követően a szektor nem minden szereplője tud megfelelő forgalmat generálni, ezért esetükben e támogatási konstrukció év végéig történő meghosszabbításáról született döntés – jelentette be Elisabeth Köstinger miniszter az érdekegyeztető tanács ülését követően. A döntéssel sikerül stabilitást és tervezési perspektívást biztosítani a nehéz helyzetben lévő vállalkozások számára, úgymint a városi turizmusban, a rendezvényszervezés területén, vagy az éjszakai vendéglátásban tevékenykedők számára – olvasható a turisztikai miniszter állásfoglalásában.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk