hirdetés
hirdetés

Miközben Kína nyit a világ felé, a világ zárna a kínai beutazókkal szemben

Több ország szigorítások bevezetését fontolgatja a Kínából érkező utasokkal szemben, mivel a  koronavírusssal kapcsolatos pekingi adatok nem átláthatóak és megbízhatóak. Az Amerikai Egyesült Államok szigorításokat vezetne be a Kínából érkező utasokkal szemben, mivel a  koronavírusssal kapcsolatos pekingi adatok nem átláthatók és megbízhatók.

 

hirdetés

Az amerikai lépést már megelőzte Japán, India és Malajzia. Japán közölte, hogy a Kínából érkező utazóktól negatív Covid-19 tesztet követel meg érkezéskor. Malajzia pedig további nyomon követési és felügyeleti intézkedéseket vezetett be, számol be az intézkedésekről az euronews.com hírportál.

Mint ismeretes, Kína 2023. január 8-tól eltörli a beutazókra vonatkozó, közel három éve érvényben lévő szigorú karanténkötelezettséget. A külföldre utazni kívánó kínai állampolgárok útlevélkérelmei január 8-tól ennek kapcsán újraindulnak, közölte a bevándorlási hivatal. 

Depositphotos
Depositphotos
 

Az utazási oldalak azóta megugró forgalomról számoltak be. A kínai turisták azonban nem minden országba juthatnak majd be korlátlanul, írja ennek kapcsán a BBC News. Több ország szigorítások bevezetését fontolgatja a Kínából érkező utasokkal szemben.

A kínaiak azonban a számukra kedvező hírre megrohamozták az utazási irodákat és valósággal elkapkodták a tengerentúli utazásokat, miután Peking bejelentette, hogy a jövő hónap elejétől újra megnyitja határait.

 

 

 

(forrás: euronews.com / BBC News)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk