hirdetés
hirdetés

Színözönnel ünnepel az 50 éves Heimtextil

Keddtől péntekig - január 7-10-ig - nyitva a világ egyik legnagyobb textíl témájú nagyközönségi és szakmai vására, a most 50. évfordulóját ünneplő frankfurti Heimtextil kiállítás.

hirdetés

Bár a hivatalos megnyitót reggel 9 órakor tartották, azonban mivel az előző nap még ünnepnap volt a kiállítás helyszínén, Németországban, így csak lassan indult be a szokásos kiállítási látogatói folyam. 11 órára azonban már csúcsra járt a tömeg.

Addigra pedig már lezajlott az a nemzetközi szintű sajtótájékoztató is, amely a félévszázados fennállását idén ünneplő szakmai rendezvény életében az első volt, ugyanis az ENSZ égisze keretében tartották, méghozzá nem mindennapi felütéssel.

A textilesek 17 pontja

A téma nagyon is aktuális volt: mivel a textilágazat környezetszennyezése nagyon erős, így a keddi sajtótájoztató keretében ismertették - és egyben bejelentették, hogy ezeket elfogadták az európai textilgyártók legnagyobb képviselői - azt a 17 pontot, amelynek minden egyes fejezete a környezetbarátabb technológiákra való átállást ösztönzi. Természetesen ennek az egyezségnek egyik támogatója volt a Magyarországon vezető pozícióban jelen lévő JAB-Csoport is, amely a németországi és az európai textilpiac vezető iparági képviselőjeként több éve környezetbarát - egyre zöldebb - megoldásokkal váltja fel a környezetszennyező régebbi textilelőállítási technológiákat.

Színre színt

A JAB ANSTOETZ különben a kiállítás legnagyobb standjával van jelen a 8. sz. pavilonban - péntekig kollekciójuk a frankfurti messe területén még megtekinthető.

A JAB ANSTOETZ standjának egy részlete
A JAB ANSTOETZ standjának egy részlete

Itt többek közt a Gardisette termékeit is bemutatják, és a textileket egy különleges koncepció keretében, mintegy élettérként mutatják be: van nappaliba, étkezőbe, spa-ba, hálóba és dolgozószobába került termék a legújabb kollekcióból. Amelyre mind közösen az jellemző - akárcsak az idei Heimtextil kiállítás többi standjánál is ez az uralkodó-, hogy tobzódnak a színekben a textilféleségek. Sok a pink, a mustársárga, a kék és a zöld különféle élénk árnyalatai - a sötét tónusoknak egy időre most leáldozott, színes lett a világ.

A trevira is nagy divat

A lángmentes szöveteket összefogó trevira fonalgyártó annyira sikeres és trendi, hogy külön pavilonban rakta össze idén az ilyen jellegű termékek forgalmazóit - így többek közt a JAB ANSTOETZ itt is jelen van.

Alapvetően a trevira, azaz a lángmentes szövetek értékesítésének fókuszában a hotelek, irodák és egészségügyi intézmények vannak - így ez a pavilon e hármas jegyében mutatja be az idei kínálatot. 

A Heimtextilről még annyit: ez nem csupán kötelező "pofavizit" a kiállító cégek számára, ahol illik jelen lenni és elbeszélgetni, személyesen találkozni a meglévő partnerekkel, hanem ezen a helyen mindig komoly üzletek köttetnek, ahogy erre számos példa akad már a kiállítás első napján, és ez még csak a kezdet.

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: turizmusonline.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk