hirdetés
hirdetés

Újraindulnak a tengeri hajóutak Olaszországban

Az olasz turizmus beindítása érdekében az olasz kormány augusztus 15-től engedélyezi ismét a turistahajók üzemelését.

hirdetés

Olaszország az elsők között volt, ahol súlyos problémákat jelentett a koronavírus terjedése, az olasz hatóságok pedig már márciusban lezárták a határokat. Az olasz kormány most azt tervezi, hogy újraindítja a nemzetközi vízi turizmust, amelytől azt remélik, hogy külföldi turisták ismét visszatérnek a megszokott olasz látványosságokhoz. Az olasz hatóságok szombattól engedik kikötni a nemzetközi turistahajókat.

Az engedély hírére az MSC Cruises nevű vállalat azonnal jelezte, hogy két hajójával vissza is térne az olasz vizekre, de más vállalatok is üdvözölték a hírt, jelezve, hogy ez a tengeri hajózás visszarendeződésének egyik fontos állomása lehet. Az olasz engedményekkel egy időben ugyanakkor Norvégia a múlt héten döntött arról, hogy nem engedi kikötni a 100-nál több utast szállító hajókat, miután kiderült, hogy az egyik turistahajón nem tartották be szigorúan az előírásokat, ezért elterjedt a vírus.

(forrás: Travelo.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk