hirdetés
hirdetés

Mobillal is felfedezhető Nyíregyháza és a Nyírség

Folyamatosan lépést tartva a trendekkel ismét egy újdonsággal indítja a 2014-es turisztikai szezont a helyi TDM szervezet, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.- tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna ügyvezető. Az ideérkező turisták számára ingyenesen elérhető az iOS és Androidos okos telefonokon a TDM által összeállított három túraútvonal - a nyíregyházi belvárosi séta, a sóstói séta és a nyírségi kirándulás.

hirdetés

Az interaktív vezetéseket az egyik legnépszerűbb mobil alkalmazás a PocketGuide túravezető szoftver használatával hozták létre, amely egy többszörösen Innovációs Díj nyertes, GPS alapú okostelefon-alkalmazás.  Az applikáció ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból, illetve az Apple Storeból és az okostelefonok mellett tableteken is használható. Csak a program egyszeri letöltéséhez szükséges internet kapcsolat, ezt követően a túra során internet nélküli üzemmódra lett tervezve az alkalmazás, így a felhasználóknak nem kell a roaming adatforgalmi díjak miatt aggódniuk.

A program segítségével a turista önállóan végigjárhatja az útvonalakat, úgy mintha személyes idegenvezetője vagy egy barátja mutatná be a legfőbb nevezetességeket. Előnye, hogy saját tempójában haladhat, a saját igényeinek megfelelően. A lejátszás nemcsak leírást és képeket tartalmaz, hanem hanganyagot is, ettől válik még életszerűbbé. A közkedvelt helyekről szóló információk nemcsak magyarul, hanem angolul és németül is elérhetők.

Az interaktív túraútvonal rendszer kialakítása uniós pályázati forrás segítségével valósult meg.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk