hirdetés
hirdetés

Dining Guide 2016-díjkiosztó, Larus Étterem, február 29.

Tarolt az Onyx, de a két Costes sem adta alább

hirdetés

Az idén 12 éves Dining Guide tíz éve kezdett el sorrendet felállítani és pontozni a hazai éttermek teljesítményét – amivel akkoriban alaposan felkavarta a hazai vendéglátás langyos állóvizét. Igaz, azóta már sok víz lefolyt a Dunán, de a Dining Guide csapata (alaposan megváltozott összetétellel) továbbra is áll a vártán, lelkesen járja az országot, eszik, pontoz és figyel.

Az idei kalauz szakmai hitelességét a nemzetközileg elismert, két Michelincsillagos séf, Nicola Portinari személye is garantálta. Az olasz sztárséf inkognitóban tesztelte a legjobb húsz éttermet, ezután döntött arról, kinek ítéljék oda az idei díjakat.

Az Év Étterme díj birtokosa az Onyx étterem lett, Szulló Szabina és Széll Tamás birodalma. A 92 pontot elérő Onyxot követi a szintén Michelin-csillaggal és szintén 92 ponttal elismert Costes, valamint a 90+ pontos Borkonyha. A Costes testvére, a Costes Downtown 90 ponttal szerepel az idei kalauzban.

Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke három magyar termelőnek adott át díjat. Sándor Tamás kézműves sajtkészítőt, a tradicionális hegyvidéki sajtokat előállító mónosbéli Bükki Sajt képviselőjét, Balogh Nagy Erzsébetet, a keleméri juhtenyésztőt (Keleméri Báránykák) valamint Szabó Györgyöt, a bükki füvesembert, a Györgytea alapítóját díjazta.

Szulló Szabina és Széll Tamás
Szulló Szabina és Széll Tamás

AZ IDEI DÍJAZOTTAK:

Fődíj: Onyx Étterem

Különdíjak:

Év Szakácsteljesítménye:
– Széll Tamás, Onyx

Év Innovatív Konyhája:
Borkonyha – Sárközi Ákos, séf

Év Séfje:
Costes – Palágyi Eszter, séf

Év Ifjú Séftehetsége:
ESCA - Fehér Gábor, séf

Év Legígéretesebb Étterme:
Émile

Év Street Food-helye:
PolaPola

Top 10-es lista:

1. Onyx – Szulló Szabina, Széll Tamás séfpáros
2. Costes – Palágyi Eszter séf
3. Borkonyha – Sárközi Ákos séf
4. Costes Downtown – Miguel Viera, Tiago Sabarigo séfek
5. Salon – Wolf András, Fekete Antonio séfek
6. Babel – Lenk Zsolt megbízott séf
7. Arany Kaviár – Nyíri Szása, Kanász László séfek
8. MÁK – Mizsei János séf
9. Émile – Kövér Gergely séf
10. Alabárdos – Kiss O’shea Dániel, séf

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk