hirdetés
hirdetés

Ezt vállalja az Airbnb Magyarországon

A mai napon az Airbnb közzétette a magyarországi turizmus újjáélesztését elősegítő vállalásainak listáját. Az Airbnb elkötelezett minden olyan eszköz és szakpolitika mellett, amely azt a célt szolgálja, hogy a turizmus felelős és fenntartható módon induljon újra az országban Budapesten belül és kívül. Ennek megfelelően az Airbnb a következő öt vállalást teszi Magyarország irányába: 

hirdetés
  • A járvány után a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve támogatják a turizmus egyenletesebb eloszlását Budapesten és környékén, hogy ily módon a turizmus által teremtett gazdasági haszonból nagyobb régió és több ember részesüljön.
  • Annak érdekében, hogy a környéken lakókat megvédjék a zajtól és egyéb kellemetlenségektől, elindítjáák a szállásadók szomszédai számára létrehozott ügyfélszolgálatot (Neighbourhood Support Line), amelyen keresztül az érintettek közvetlenül az Airbnb-nek jelezhetik, ha zajt vagy más kellemetlenséget tapasztalnak.
  • Támogatják a helyi rendeletek betartatását azzal, hogy az új szállásadók számára a Kormánnyal való együttműködés részeként kötelezővé teszik a Nemzetközi Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK) való regisztrációt.

  • A Városi Portál segítségével megosztják az egyes régiókra vonatkozó adatokat Budapesttel és a kormánnyal, így támogatva, hogy az Airbnb gazdasági hatása a legjobban érvényesüljön a helyi közösségekben.

  • Céljuk, hogy Budapest Főváros számára a lehető legtöbb előnnyel járjon a magánszálláshelyek bérbeadása. Éppen ezért együtt szeretnének működni egy olyan megoldás kialakításában, amellyel az idegenforgalmi adó begyűjtése és átutalása az Airbnb oldalon keresztül automatikusan történik - tájékoztatta lapunkat a társaság.


„Korrekt partnerséget szeretnénk kialakítani Magyarországgal, és együtt szeretnénk dolgozni az ország vezetésével annak érdekében, hogy az itt élő családok kiadhassák otthonaikat, betartsák a szabályokat, és megvédjék a szállásokat” – nyilatkozta Vladimir Beroun, az Airbnb közép- és kelet-európai közpolitikáért felelős menedzsere. – A jövőben a szállásadók csak akkor adhatnak fel új hirdetést, ha abban megadják az NTAK regisztrációs számot vagy kapcsolattartói adatokat. Ezzel a vállalással növelni szeretnénk a magyarországi magánszállásokra vonatkozó elszámoltathatóságot és átláthatóságot. Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy együtt dolgozzunk mindenkivel Budapest határain belül és azokon túl, és hozzáférést biztosítsunk számukra minden olyan információhoz és eszközhöz, amelyre szükségük van annak érdekében, hogy szabályozzák a bérelhető szállások piacát és optimalizálják az azzal járó gazdasági előnyöket.  

 Az Airbnb azt követően tette a fenti vállalásokat, hogy üdvözölte az EU rövid távú bérbeadással kapcsolatos szabályozásának előrehaladását. "Az európai kormányokkal és turisztikai szervezetekkel való munkánk részeként támogatjuk a rövid távú bérbeadásra vonatkozó egységes uniós szabályozást. Közép- és Kelet-Európában továbbra is örömmel dolgozunk együtt a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, valamint Krakkó és Pozsony városával annak érdekében, hogy az idegenforgalom biztonságos, fenntartható és valamennyi fél számára gyümölcsöző módon induljon újra" - hangsúlyozza a társaság.

További információ:
https://news.airbnb.com/airbnbs-commitment-to-support-responsible-tourism-in-hungary/

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk