hirdetés
hirdetés

A hír nem igaz!

Az Országos Kereskedelmi Szövetség értesülése szerint a kormány a közeljövőben mérlegelné az Erzsébet-utalvány megszüntetésének vagy legalábbis gyökeres átalakításának lehetőségét oly módon, hogy kizárja a felhasználhatóság köréből az élelmiszer-vásárlást és az elfogadóhelyek sorából pedig az élelmiszer-kiskereskedelmet, vezette fel a cafeteria-elem jövőjére vonatkozó kérdését 2013. november 04-én, az Országgyűlés őszi ülésszakának 22. ülésnapján Pál Béla, az MSZP képviselője.

hirdetés

Felszólalása szerint mindez súlyos következményekkel járna, hiszen kétmilliónál több alkalmazott egy-egy évben fejenként átlagosan 50 ezer forint Erzsébet-utalványt kap, amit elsősorban a béren felül élelmiszer-vásárlásra fordít. Munkahelyek elvesztését is jelenthetné, hiszen vesztesei lennének a kisvállalkozások, és maga után vonná az adóbevételek csökkentését is.

"A kereskedők és vendéglátósok érdekvédelmi szervezetei ezért közös közleményben fordultak önökhöz, amelyben az áll, hogy az Erzsébet-utalvány jelenlegi kereteinek fenntartásában érdekeltek mind a munkavállalók, mind a munkáltatók, mind a kereskedők szervezetei. Véleményük szerint célszerű lenne inkább az Erzsébet-utalvány költségcsökkentésének lehetőségét megvizsgálni a felhasználhatóság körének szűkítése helyett" - tette hozzá Pál Béla.

Kérdésére, hogy igazak-e a hírek, hogy a kormány mérlegeli az Erzsébet-utalvány megszüntetését vagy gyökeres átalakítását, és ennek során kizárhatja a felhasználhatóság köréből az élelmiszer-vásárlást, Dr. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára válaszolt. 

Az államtitkár elmondta, a hír nem igaz. Rövid válasza szerint a jövő évi adóváltozásokat tartalmazó törvénycsomag benyújtását megelőzően a kormány áttekintette a béren kívüli juttatásokat szabályozó adószabályokat, megvizsgálta az egyes törvényekkel kapcsolatos felvetéseket, javaslatokat. Az Erzsébet-utalványra vonatkozóan semmilyen kormánydöntés nem született, nincs szó sem a juttatási lehetőség megszüntetéséről, sem pedig a rendszer gyökeres átalakításáról vagy az utalvány felhasználási lehetőségeinek szűkítéséről.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai