hirdetés
hirdetés

Nem tudtak megállapodni a beutaztatók a Parlamenttel

A beutaztató irodáknak megoldhatatlan problémát jelentenének a Parlament Idegenforgalmi Szolgálata által javasolt új szerződési feltételek, kifogásolta a MUISZ. A fő problémát az jelenti, hogy az utazási irodáknak az új szerződés szerint a tárgynap előtt 15 nappal le kell jelenteni a végleges látogatói létszámot. 

hirdetés

A Parlament Idegenforgalmi Szolgálata 2011. év utolsó napjaiban szerződéstervezetet küldött a beutaztató irodáknak, melyben a korábbi együttműködési megállapodás pontjait kívánták módosítani. A irodák számára azonban a javasolt új feltételek egyszerűen megoldhatatlan problémát jelentenének, ezért a megküldött szerződést nem írták alá.

A MUISZ és sok beutaztató iroda közvetlenül is írásban jelezte kifogásait az Idegenforgalmi Szolgálat felé, többszöri írásbeli sürgetés ellenére azonban válasz nem érkezett, a Parlament látogatásra jelzett csoportokat pedig nem igazolják vissza a korábban szokásos módon a beutaztató irodáknak, azzal a kifogással, hogy amíg nincs aláírt szerződés, addig nem tudnak visszaigazolást küldeni.

A Parlament kétségtelenül az egyik legvonzóbb látnivaló Budapesten, sok iroda kínálatában szerepel és évente igen nagy számban visznek csoportokat az épület meglátogatására, így munkájukban fennakadást okoz az Idegenforgalmi Szolgálat eljárása.

A MUISZ ezért az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának elnökéhez fordult segítségért, hogy a beutaztató irodák érdekében járjon közbe az Idegenforgalmi Szolgálatnál a probléma mielőbbi megnyugtató rendezése érdekében.

hirdetés

Letölthető fájlok

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint szükséges az érdekképviseleteknek a mozgáskorlátozott turisták érdekeiért lobbizni?

Kiadónk társoldalai