Moszkvában kínálják a világhírű magyar kacsamájat

Magyarország kiemelt vendége a szerdán megnyílt Arany Ősz - 2013 oroszországi élelmiszeripari kiállításnak, amelyre Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter vezetésével érkezett a tárca küldöttsége Moszkvába.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Oroszországban 15. alkalommal megrendezett, legfontosabb mezőgazdasági eseményt Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő nyitotta meg, aki Nyikolaj Fjodorov mezőgazdasági miniszter társaságában elsőként a magyar standot látogatta meg. Az orosz miniszterelnök megkóstolta a Kovács Lázár mesterszakács készítette flambírozott libamájat, a hozzá kínált cseresznye pálinkát és tokaji bort.

Dmitrij Medvegyev dicsérte a magyar konyhaművészetet. Azt mondta, hogy annak hagyományai Oroszországban is jelen vannak, és azokat meg kell megőrizni - idézte az orosz kormányfő szavait Fazekas Sándor.

Annak, hogy a miniszterelnök ilyen gesztust tett és megtisztelte a magyar kiállítási részt, azért is van nagy jelentősége, mivel Oroszország szeptemberben a 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) díszvendége volt - hangsúlyozta a magyar vidékfejlesztési miniszter az MTI-nek.

"Ez egy hatalmas és rendkívül elegáns kiállítás, amelyen óriási a választék. Az egyes orosz régiók rendkívül gazdag választékkal, világszínvonalú termékekkel jelentek meg kiváló csomagolásban és nekünk velük is versenyezni kell az orosz piacon. A magyar minőségi kézműves élelmiszerek kilátásai azonban kifejezetten jók, hiszen nagyon jó ízekkel, komoly választékkal tudunk megjelenni" - értékelte Fazekas Sándor a kiállításon látottakat. Az Oroszországi Kiállítási Központban 50 orosz régió és 24 külföldi ország, több mint 2,5 ezer cég képviseli magát.

Az idén Hollandia a hivatalos partnere az Arany Ősz kiállításnak a holland-orosz évad keretében. A résztvevők arra törekedtek, hogy a látványos standokon necsak élelmiszeripari termékeiket, hanem kulturális hagyományaikat is bemutassák a az érdeklődőknek. Dagesztán és Ingusföld egzotikus kaukázusi táncokkal vonzotta a közönséget, de minden kiállító jellegzetes élelmiszereiből is kóstolót ad. Amíg az ingusföldieknél a lóhús és a juhsajt, a magyar standon bor, kolbász, pörkölt és kürtős kalács a kínálat és időről-időre nagyobb sorok alakultak ki a pultnál.

Magyarország ezúttal a szekszárdi borvidék legjobbjait is elhozta Moszkvába. Fazekas Sándor elmondta, hogy emellett a magyar húsipar, a sajtkészítők és a különböző élelmiszeripari, takarmányozási technológiákat forgalmazó cégek és a tenyészállatokkal vetőmagokkal foglalkozó vállalkozások is jelen vannak. A Hevesgéptől a szekszárdi bort termelőkön keresztül a Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt-ig. Az alapanyagoktól a késztermékekig megbízható minőségben a világszínvonalnak a legjavát tudjuk kínálni és komoly az érdeklődés is a szakma részéről a kiállításon - tette hozzá a magyar vidékfejlesztési miniszter, aki szerdán tárgyal orosz partnerével Nyikolaj Fjodorovval és részt vesz a szekszárdi borok külön bemutatóján is. A minisztert a kiállításra elkísérte Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár, valamint Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és Simon Attila István Jogi és Igazgatási helyettes államtitkár is.

Forrás: MTI


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.