Jeles borászok és éttermek parádéja

Finom borokat és kiváló ételeket, folklór- és zenei programokat kínálnak azoknak, akik részt vesznek a XVIII. Egri Bikavér Ünnepen a hevesi megyeszékhely központjában, az Érsekkertben – hangzott el a szerdán tartott sajtótájékoztatón. Az eseménysorozat a szőlőskertek, a szőlősgazdák védőszentjének, Szent Donátnak a napjához is kapcsolódik.

A magyarok is kénytelenek lesznek változtatni nyaralási szokásaikon - elérkezett az északi utak kora?
Mire számíthatnak a magyar turisták Németországban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Czeiszing Miklóssal -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének vezetőjétől!

2024. március 21. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A július 10-13. között megrendezésre kerülő nagyszabású fesztiválra sok látogatót várnak – jelentette ki a főszervező, Tarsoly József, Eger város hegybírója. Sorrendben ez lesz a negyedik, amelyet kivételes hangulatú környezetben, Eger ősparkjában, a korzón és környékén, valamint a szökőkút mellett tartanak. Az eseményen az Egri borvidék minden jelentős borászata képviselteti magát. A minőségi italokhoz pedig az egri és a város környéki éttermek ajánlanak egyedi fogásokat.



Traktoros gyorsulási és szépségverseny

A fesztivál középpontjában ezúttal is Eger zászlósborai állnak: a bikavér, illetve annak fehér változata, az Egri Csillag áll. Ezek mellett a helyi termelők rozé borait is megismerhetik a vendégek. Közel negyven borászat csaknem 120-féle nemes italát kóstolhatják meg az idei fesztiválra érkezők. Emellett húsz étterem páratlan gasztronómiai élményt garantál az érdeklődőknek. Az eseményt ünnepélyes keretek között dr. Kállay Miklós professzor, a Magyar Bor Akadémia elnöke nyitja meg.

Tarsoly József arról is beszélt, hogy a bikavér ünnep részeként a hevesi megyeszékhelyen, a Gárdonyi Géza Színház Deák Ferenc út előtti szakaszán tartják az egri borászok traktoros gyorsulási és szépségversenyét. Az erőgépek díszítését és a gyorsulási versenyen nyújtott teljesítményét háromtagú zsűri bírálja majd el. Emellett a fesztivál teljes területén wifi-elérést biztosítanak, és több nyereményjátékkal is készülnek a szervezők. Meghirdették a "Fotózz bikavért!" pályázatot is, melynek célja, hogy azokat díjazzák, akik egyedi látásmóddal mutatják be az Egri borvidék legismertebb nedűjét.

Együttműködést ajánlanak

A rendezvény környezetét vonzónak tartja Barabás Zoltán, a Magyar Gasztronómiai Szövetség alelnöke is. A nemzetközileg elismert, nagy múltú szövetség a hazai szakácsokat, az éttermi szakembereket, a cukrászokat és a pékeket tömöríti soraiba. Az alelnök hangsúlyozta: együttműködési megállapodást kívánnak kötni az Egri borvidékkel annak érdekében, hogy a hazai éttermek a jövőben az ételeik mellé minél több jó minőségű egri bort is ajánljanak a vendégeknek.



Az Érsekkertben felállításra kerülő Egri Bikavér Színpad kulturális programokkal várja az érdeklődőket – számolt be Kovács Katalin, az Egri Kulturális és Művészeti Központ igazgatója. A fesztivál előtt egy nappal kezdődő XXVI. Agria Folktalálkozó résztvevői ugyanis műsort adnak, és nemzetközi táncházat szerveznek az Érsekkertben. Emellett neves zenekarok is tartanak koncerteket a négy nap alatt. Látványosnak ígérkezik a fiatal ökölvívók sporttalálkozója is, akik a közönség előtt mérik össze tudásukat.

Fonogram-díj, másodszor

A fesztiválon immár 18. alkalommal lép fel a közelmúltban Fonogram-díjjal másodszor is kitüntetett egri Kerekes Band – erősítette meg Fehér Zsombor, az együttes frontembere. Ezúttal önálló sátorral jelennek meg a bikavér fesztiválon és kulturált borfogyasztásra invitálják a vendégeket.

Az érsekkerti Zenepavilonnál kialakított Egri Csillag Színpadon többféle stílust képviselő zenekar lép majd fel, ezzel is biztosítva a jó hangulatot – mondta Törőcsik Gábor programszervező a Part Egyesület képviseletében. Emellett délutánonként kreatív gyermekprogramokkal is várják a kicsiket, a színpadnál pedig fényfestésre is fogadnak alkotásokat.


Luxusra vágyik? Vegyen fagylaltot!

Luxusra vágyik? Vegyen fagylaltot! 

A frekventáltabb helyeken 600-650 Ft körül várható egy gombóc fagylalt ára
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
Jön az év első borfesztiválja

Jön az év első borfesztiválja 

Tökéletes közösségi élmény, tökéletes borokkal, tökéletes hangulatban - Április 6-án ismét Winelovers Grand!
Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap – a Gundel mindenkié

Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap – a Gundel mindenkié 

Hallás- és látássérültek kapnak mostantól kiemelkedő figyelmet a Gundel étteremben.
Rekordszámú magyar résztvevővel zajlik az idei ProWein

Rekordszámú magyar résztvevővel zajlik az idei ProWein 

Közel 40 borászattal, mind a 6 magyar borrégió képviselteti magát az idei ProWein borszakmai rendezvényen Düsseldorfban.
Alapélelmiszerek, amelyek eltűnnének a méhek segítsége nélkül

Alapélelmiszerek, amelyek eltűnnének a méhek segítsége nélkül 

Ha a méhek eltűnnének a bolygónkról, nem lenne, ami megtermékenyítené a következő növényeket, gyümölcsöket.
Tíz éve Michelin-csillagos a Borkonyha

Tíz éve Michelin-csillagos a Borkonyha 

Nem könnyű megszerezni egy Michelin-csillagot, de megőrizni talán még annál is nagyobb kihívás.
A nőké a főszerep az idei Gourmet fesztiválon

A nőké a főszerep az idei Gourmet fesztiválon 

Több mint 100 kiállítóval, köztük 35 étteremmel és 7 cukrászdával várják a közönséget május 24. és 26. között a Millenárison.
Házi készítésű húsvéti sonka a város tetejéről

Házi készítésű húsvéti sonka a város tetejéről 

Különleges húsvéti meglepetéssel készül az ország legmagasabb pontján frissen megnyílt Virtu étterem séfje, Lendvai Levente.
A magyar Bocuse-csapat két hét múlva az európai döntőn főz

A magyar Bocuse-csapat két hét múlva az európai döntőn főz 

A budapesti SIRHA kiállítás METRO standján meséltek a sajtó képviselőinek, hogyan készülnek a két hét múlva kezdődő európai válogatóra.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.