Jeles borászok és éttermek parádéja

Finom borokat és kiváló ételeket, folklór- és zenei programokat kínálnak azoknak, akik részt vesznek a XVIII. Egri Bikavér Ünnepen a hevesi megyeszékhely központjában, az Érsekkertben – hangzott el a szerdán tartott sajtótájékoztatón. Az eseménysorozat a szőlőskertek, a szőlősgazdák védőszentjének, Szent Donátnak a napjához is kapcsolódik.

A július 10-13. között megrendezésre kerülő nagyszabású fesztiválra sok látogatót várnak – jelentette ki a főszervező, Tarsoly József, Eger város hegybírója. Sorrendben ez lesz a negyedik, amelyet kivételes hangulatú környezetben, Eger ősparkjában, a korzón és környékén, valamint a szökőkút mellett tartanak. Az eseményen az Egri borvidék minden jelentős borászata képviselteti magát. A minőségi italokhoz pedig az egri és a város környéki éttermek ajánlanak egyedi fogásokat.



Traktoros gyorsulási és szépségverseny

A fesztivál középpontjában ezúttal is Eger zászlósborai állnak: a bikavér, illetve annak fehér változata, az Egri Csillag áll. Ezek mellett a helyi termelők rozé borait is megismerhetik a vendégek. Közel negyven borászat csaknem 120-féle nemes italát kóstolhatják meg az idei fesztiválra érkezők. Emellett húsz étterem páratlan gasztronómiai élményt garantál az érdeklődőknek. Az eseményt ünnepélyes keretek között dr. Kállay Miklós professzor, a Magyar Bor Akadémia elnöke nyitja meg.

Tarsoly József arról is beszélt, hogy a bikavér ünnep részeként a hevesi megyeszékhelyen, a Gárdonyi Géza Színház Deák Ferenc út előtti szakaszán tartják az egri borászok traktoros gyorsulási és szépségversenyét. Az erőgépek díszítését és a gyorsulási versenyen nyújtott teljesítményét háromtagú zsűri bírálja majd el. Emellett a fesztivál teljes területén wifi-elérést biztosítanak, és több nyereményjátékkal is készülnek a szervezők. Meghirdették a "Fotózz bikavért!" pályázatot is, melynek célja, hogy azokat díjazzák, akik egyedi látásmóddal mutatják be az Egri borvidék legismertebb nedűjét.

Együttműködést ajánlanak

A rendezvény környezetét vonzónak tartja Barabás Zoltán, a Magyar Gasztronómiai Szövetség alelnöke is. A nemzetközileg elismert, nagy múltú szövetség a hazai szakácsokat, az éttermi szakembereket, a cukrászokat és a pékeket tömöríti soraiba. Az alelnök hangsúlyozta: együttműködési megállapodást kívánnak kötni az Egri borvidékkel annak érdekében, hogy a hazai éttermek a jövőben az ételeik mellé minél több jó minőségű egri bort is ajánljanak a vendégeknek.



Az Érsekkertben felállításra kerülő Egri Bikavér Színpad kulturális programokkal várja az érdeklődőket – számolt be Kovács Katalin, az Egri Kulturális és Művészeti Központ igazgatója. A fesztivál előtt egy nappal kezdődő XXVI. Agria Folktalálkozó résztvevői ugyanis műsort adnak, és nemzetközi táncházat szerveznek az Érsekkertben. Emellett neves zenekarok is tartanak koncerteket a négy nap alatt. Látványosnak ígérkezik a fiatal ökölvívók sporttalálkozója is, akik a közönség előtt mérik össze tudásukat.

Fonogram-díj, másodszor

A fesztiválon immár 18. alkalommal lép fel a közelmúltban Fonogram-díjjal másodszor is kitüntetett egri Kerekes Band – erősítette meg Fehér Zsombor, az együttes frontembere. Ezúttal önálló sátorral jelennek meg a bikavér fesztiválon és kulturált borfogyasztásra invitálják a vendégeket.

Az érsekkerti Zenepavilonnál kialakított Egri Csillag Színpadon többféle stílust képviselő zenekar lép majd fel, ezzel is biztosítva a jó hangulatot – mondta Törőcsik Gábor programszervező a Part Egyesület képviseletében. Emellett délutánonként kreatív gyermekprogramokkal is várják a kicsiket, a színpadnál pedig fényfestésre is fogadnak alkotásokat.


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.