hirdetés
hirdetés

3,3 milliárd dolláros veszteséget okozhat a laptoptilalom

A 3,3 milliárd dolláros veszteségről szóló számot a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) közgyűlésén, a mexikói Cancunban mondták be. A veszteség elkerülése érdekében ezért más módszereket javasol a szervezet az okostelefonnál nagyobb elektronikus eszközök tilalmával kapcsolatban.

hirdetés

Az Egyesült Államokban a terrorelhárítás arra hivatkozva vezette be a részleges tilalmat, hogy a támadók merényletek elkövetésére használhatják a repülőgép fedélzetén működő laptopokat és tableteket. Az USA ezért 10 közel-keleti és észak-afrikai repülőtér Amerikába tartó utasainak ír elő laptop és tablet tilalmat. Az amerikai belbiztonsági minisztérium az európai merényletekre hivatkozva azt is indítványozta, hogy a tilalmat terjesszék ki Európára is, de ez egyelőre nem történt meg. 

A IATA vezérigazgatója, Alexandre de Juriac kijelentette: a szervezet együttműködésre törekszik a kormányokkal, hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy elkerülje a kockázatot, méghozzá a lehető legkisebb veszteséggel. Ezért a laptop tilalom helyett azt javasolja a IATA, hogy jobban képezzék ki a személyzetet, amely így képes lesz kiszűrni a gyanús utasokat. Kiképzett kutyák alkalmazását is javasolják, hiszen a jó szimatú ebek kiszagolják a bombát is. Egyébként pedig ma már remek technikai eszközök vannak a bomba felismerésére. Ha viszont általánossá tennék a tilalmat, akkor ezzel naponta többszázezer utas életét nehezítenék meg, mert ma már nagyon sokan dolgoznak utazás közben a repülőgép fedélzetén.

Nekik bérelt laptopot kellene adni, ez pedig jelentősen lelassítaná a forgalmat- érvelt a IATA. 

A teljes cikket a hvg.hu-n olvashatja. 

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai