hirdetés
hirdetés

Az európaiak 66 százaléka hajlik a belföldi nyaralásra az idén

Az internetes foglalások terén nagy megugrásra lehet számítani, a virtuális online tárgyalások iránti kereslet megélénkül, a belföldi turizmus stabil növekedésre számíthat, akárcsak a diszkont légitársaságok.
hirdetés

A nagy küldőpiacokra alapozó desztinációk kevésbé sínylik meg a válságot, a távoli úti célok viszont annál inkább. És ahogy szinte minden tanulmány jósolja, a legrosszabb idők az üzleti turizmusra és a MICE szegmensre jönnek majd – mondta el az IPK International ügyvezetője, Rolf Freitag egy a kutatócég 2009-es előrejelzéseit felfedő előadásában a berlini ITB-n. A felmérés 58 ország 500 000 megkérdezettjének véleményén alapul. Az IPK szerint az európaiak 66, az ázsiaiak 60 százaléka változtatja meg utazási terveit a válsághoz mérten vagyis inkább belföldön marad, rövidebb időre utazik, vagy olcsóbb úti célt választ, és kevesebbet is költ. Freitag szerint 2009-ben a globális utazási kereslet 50 százaléka Európából jön. A 20 000 euró feletti jövedelemmel rendelkező családoknál továbbra is magas marad az utazás prioritása, az ennél rosszabbul kereső háztartások viszont belföldi utak, vagy olcsóbb úti célok után fognak nézni.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés