hirdetés
hirdetés

Az új kitörési pont: fogászati turizmus

A Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programról Együttműködési Nyilatkozatot írt alá Orbán Viktor miniszterelnök és Szűcs László, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. elnök-vezérigazgatója, a program egyik alapítója, a csütörtökön Herceghalmon megtartott első magyar fogászati turizmusfejlesztési konferencián.

Munkatársunktól

hirdetés

A Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program kiemelkedő jelentőségű, ezt az is jelezte, hogy az erről szóló konferencián felszólalt a miniszterelnök, és a nemzetgazdasági miniszter is kiemelte a terület fontosságát. Mint mondták, hazánk kitörési pontjaként veszik számításba a fogászati turizmust, és ehhez mérten támogatják is azt. Orbán Viktor szerint elsőrendű cél, hogy hazánk fogászati piacvezető pozícióját megtartsa, manapság az európai turizmus 40 százaléka irányul ide, és ennek eredménye évente hatvanmilliárd forint bevételt jelent.

"A fogászati turizmus az egész ország sikere és egyben követésre méltó modell" - mondta Orbán Viktor. Matolcsy György, a konferencia fővédnöke szintén kiemelkedőnek ítélte az elért eredményeket, és elmondta, hogy a szakma összefogásán túl Magyarország versenyképességének biztosításához elengedhetetlen az állami szerepvállalás a szakpolitikai és szabályozási kérdésekben. Az egészségturizmus - ezen belül a gyógy- és a fogászati turizmus - kiemelt szerepet kap az Új Széchenyi Tervben - szögezte le.

A Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program kidolgozását másfél évvel ezelőtt kezdték meg, ennek eredménye a csütörtökön bemutatott komplex gazdaságfejlesztési és egészségturisztikai modell, amelynek célja, hogy hazánk hosszú távon biztosítsa európai piacvezető szerepét a magyar fogászati szegmens szereplőinek összefogásával.

A Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program az egész fogászati turisztikai szektor teljesítményét fokozza, öt év alatt megháromszorozhatja a Magyarországra beutaztatott és ellátott fogászati turisták számát, miközben 3000 új munkahelyet teremt, továbbá hozzájárul 1000 kiválóan képzett szakorvos és fogászati szakember itthon tartásához.

A konferencián jelentették be a szakmai összefogást garantáló független testület, a Professzori Tanács megalakulását is. A konferencia szakmai előadásai főleg arról szóltak, hogy milyen módon fog működni a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program, milyen segítséget tudnak nyújtani a fogorvosoknak, és mit várnak el tőlük. Részletezték a program hazai és a nemzetközi pénzügyi vonatkozásait, kiemelkedő figyelmet fordítottak a minőségbiztosításra és bemutatták a program értékesítési- és marketingstratégiáját is. Az online stratégiáról és a csatlakozott partnerek jogi védelméről is szóltak, valamint beszámoltak a különböző pályázati lehetőségekről is.

A fogorvosok első csoportja 2011. május 31-éig jelentkezhet a programba.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai