#borozzotthon: a Laposa Birtok és a Magyar Vöröskereszt kampánya

A Laposa Birtok csomagjának megvásárlásával a Magyar Vöröskereszt munkáját támogathatjuk – kartononként 2000 forinttal.

"Az elmúlt hetekben megtanultuk, hogy a koronavírust komolyan kell venni. Felelősen viselkedni, otthon maradni, minimálisat érintkezni. A Laposa Birtok #borozzotthon kezdeményezése is ezért indult el: a kampányban kedvezményes csomag ajánlatokat lehet rendelni otthoni kiszállítással, a birtok borásza, Laposa Zsófi pedig rendszeresen tart online kóstolókat, szőlész-borász „kanapé-kurzusokat”. A pincészet már többször együttműködött a Magyar Vöröskereszttel, most is úgy döntöttek, igyekeznek segíteni a Vöröskereszt koronavírus elleni harcában" - írja a borászat.

A Magyar Vöröskereszt kiemelt fontosságú tevékenységet végez a koronavírus elleni harcban: a folyamatos tájékoztatás mellett hivatásos dolgozók és önkéntesek segítenek a leterhelt kórházaknak, közösségeknek. Védőeszközöket és fertőtlenítőszereket szereznek be, felszereléseket biztosítanak a járvány elleni harchoz, pszicho-szociális segítséget nyújtanak. Emellett gyűjtenek, például azért, hogy anyagilag támogassák a fokozott terhelés alatt álló szociális ellátást. Az online felületen beérkezett adományokat elsősorban Magyarországon használják fel.

A csomag tartalma, melyet egyenesen Badacsonyból, ingyenesen szállítanak házhoz, védőruhában:

• Laposa Friss

• Laposa Illatos

• Laposa Rosé

• Laposa KőKövön Furmint

• Laposa Istenmeredekje Kéknyelű

• Laposa Aranydomb Juhfark

+ ajándék kulcstartó

Ára: 23 400 HUF, ingyenes szállítás, ebből 2 000 forintot juttatnak kartononként a Magyar Vöröskeresztnek a koronavírus elleni védekezésre.

 

Forrás: doingGood


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?