Egyre több a gond a repohár-biznisszel

Korrekcióra kéri a vendéglátókat a terézvárosi polgármester a poharak visszavisszaváltásával kapcsolatban, de ha erre nem kerül sor, megvizsgálják, hogyan szabályozható a helyzet. 

Az eredendően a fesztiválok műanyag-pohár hulladékának csökkentése érdekében kitalált repohár rendszer eredendően hasznos volt és betöltötte a szerepét, azonban a pénzvisszafizetés helyett a vendégeknek adott tokenek, illetve azok újrafelhasználhatósága kapcsán egyre több kritika éri a főleg a belvárosi szórakozóhelyeken működő rendszert. Terézváros polgármestere például legutóbbi közösségi média bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy a mostanság terjedő rendszer inkább bújtatott áremelést leplező greeanwashing, és valójában lehúzás - írta meg az Index

„Ahogyan elképzelhetetlen, hogy a Sparban vagy a Lidlben kifizetem a kosarat, majd a végén leadáskor kapok érte egy kupont, úgy a vendéglátóhelyeken is nonszensz egy hasonló rendszer” – fogalmazott Soproni Tamás.

 

Szerinte a lgjobb megoldás még mindig a végtelenszer újramosható üvegpohár, bár tett pár, a vendéglátók érdekeit is védő, de a fogyasztókkal szembeni tisztességes eljárást biztosító javaslatot is. Kezdve azzal, hogy tényleg kapják vissza a pohár beváltásakor a letét díját. A polgármester úgy fogalmazott: 

"Bízom benne, hogy a vendéglátósok maguk is rájönnek a helyzet visszásságára, és korrigálnak, de amennyiben nem, úgy meg kell vizsgálni, hogy akár helyi rendeletben, akár magasabb szintű jogszabályban kikényszeríthető-e a vendégekkel szembeni tisztességes magatartás."

Forrás: Index


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?