hirdetés

Elfelejtheti a hűtött-fűtött teraszokat Franciaországban

A környezetvédelmi miniszter egyenesen ökológiai aberrációnak nevezte a megoldást, hogy lényegében hűtsék és fűtsék az utcákat.

hirdetés

Új környezetvédelmi intézkedéseket jelentett be a francia kormány, amelyek részeként hamarosan megtiltják, hogy a kávézók és bárok hűtsék és fűtsék a teraszaikat – írta a BBC. Barbara Pompili környezetvédelmi miniszter egyenesen „ökológiai aberrációnak” nevezte a gyakorlatot.

A tiltás a téli szezon után lép hatályba, hogy a koronavírus-járvány miatt alacsony forgalommal működő vendéglátóhelyek fel tudjanak készülni rá. A miniszter arról is beszélt: az sem helyes, hogy az üzletek „légkondicionálják” nyáron az utcákat azzal, hogy nyitva tartják az ajtókat, így csalogatva betérésre a vásárlókat. A kereskedelmi szervezetek szerint a Párizs környéki kávézók, éttermek és bárok 75 százalékának van fűtött terasza.

Néhány francia város már be is tiltotta ezeket, Anne Hidalgo párizsi polgármester azonban nem, hiszen ez jelentős kiesés lenne a cégeknek. A miniszter és a tanács így a tulajdonosokkal közösen veszi át, hogyan tudják vezethetnék be a tiltást a tél után.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai