hirdetés
hirdetés

Elindult a "Békés bringa"

Megkezdődtek a békési önkormányzat által indított „Békés Bringa – Békés város kerékpáros turisztikai fejlesztése” projekt kivitelezési munkálatai - tájékoztatta Izsó Gábor polgármester (független) az MTI-t szerdán.

hirdetés

A város önkormányzata a beruházáshoz 288 millió 912 ezer forintot nyert a Dél-Alföldi Operatív Program „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése” pályázati keretéből. A projekt önkormányzati önerő nélkül, az EU és a magyar állam támogatásával valósul meg, december 31-ig.

Izsó Gábor kiemelte: Békés önkormányzata évek óta kiemelten kezeli a kerékpáros közlekedés fejlesztését, a projekt a helyi lakosság kényelmét és biztonságosabb közlekedését is szolgálja.

Ismertette: a fejlesztés részeként megújul a városi kerékpárút-hálózat, kiépítik a még hiányzó szakaszokat, és felújítják a régieket. Békés és Dánfok között közel tízkilométeres új út épül, pihenőhelyekkel, tájékoztató információs táblákkal, az elektromos kerékpárosok részére pedig töltőhelyeket alakítanak ki. A projekt részeként Dánfokon épül egy szabadtéri közösségi hely, amely turisták pihenését szolgálja. A közösségi hely mellett jurta szálláshelyeket alakítanak ki.

A beruházással Békés a térség új kerékpáros turisztikai központjává válik, ahol a látogatók két-három napra elegendő programot találnak. Dánfokon kishajó-kikötő működik, hajóval is megtekinthetők a Körösök-völgye gazdag természeti kincsei, védett kulturális örökségei.
A békési önkormányzat 2013-ban hatodik alkalommal nyerte el a „Kerékpárosbarát Település” címet a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól - jegyezte meg Izsó Gábor.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai