Idén is összefognak a hazai éttermek

Az Étterem Héten ősszel is változatlan − 3300 forintos − áron kínálják háromfogásos ebéd- és vacsoramenüiket a résztvevő közép- és felső kategóriás éttermek országszerte, október 13. és 19. között.

A rendezvényre előzetesen szeptember 17-től lehet on-line asztalt foglalniuk az érdeklődőknek a www.etteremhet.hu weboldalon.

 Néhány érdekes és hasznos tudnivaló:

- A kedvező ár a szervízdíjat is tartalmazza.

- Az éttermek kínálatuk legjavát ajánlják vendégeiknek: többnyire 3-4 féle előételből, főételből és desszertből választhatnak az ízek kedvelői.

- A programban több olyan étterem is részt vesz, amely szerepel Az 50 legjobb magyarországi étterem listájában (több hazai gasztro kiadvány alapján).

- A magas színvonalat Michelin ajánlással rendelkező éttermek is garantálják (pl.: ARAZ étterem, La Perle Noire étterem, Le Bourbon étterem – Le Meridien, Paris-Budapest étterem, Pesti Disznó bisztró).

- Az alkalomhoz olyan éttermek is csatlakoztak, amelyek az év folyamán semmilyen más gasztronómiai eseményen nem szerepelnek.

- A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy az elmúlt években megsokszorozódott az érdeklődők száma: a legutóbb rekordszámú, 21.900 látogató választott a magas szintű kínálatból (2011-ben még csak 4.427 volt a vendégek száma).

- A résztvevő vendégek többsége azt nyilatkozta: azért választották a program kínálatát, hogy új vendéglátóhelyeket ismerjenek meg, így gazdagodjanak új élményekkel, tapasztalatokkal.

- A válaszok szerint a vendégek kb. 90 százaléka a kedvezményes időszakon kívül is visszalátogatna az általa választott éttermekbe.

- A minőségi vendéglátás miatt az Étterem Hét programjára kialakított szabad helyek száma limitált, így az elmúlt évek tapasztalatai szerint az érdeklődőknek érdemes minél hamarabb asztalt foglalniuk a www.etteremhet.hu weboldalon.

- A vendég az asztalfoglalás elküldése után azonnali visszaigazolást kap e-mailben a foglalás sikerességéről. Személyes, illetve telefonos megkeresés útján nem lehet asztalt foglalni, a rendszer csak az online foglalásokat regisztrálja a fenti weboldalon.

- Az Országos Étterem Hét jó alkalom arra, hogy bárki megismerhesse a vendéglátás emelt szintjét, amelybe a legtöbben ritkán kóstolnak bele.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?