Itt az év legjobb 10 bora

160 beküldött minta alapján választotta ki a legjobbakat a zsűri. Idén az előző évekhez képest kevesebb tétellel nevezte a borászok, ez nem is csoda a 2010-es évjárat ismeretében - olvasható a Varga Pincészet közleményében.

Tavaly 200 felett volt a nevezettek száma, most mindössze 160 újbor közül választották ki a legjobb tízet. Ezek viselhetik palackjukon majd a ” 2010 legjobb újbora” körcímkét. Varga Bálint, a cég igazgatója elmondta: általában illatos fajták és rozék szerepelnek az élen az ilyen versenyeken, éppen ezért különösen büszkék vagyunk arra, hogy egy Olaszrizlinggel is sikerült bekerülni a legjobb 10-be.

A legtöbb borász Márton nap környékén lepi meg a borkedvelőket ezzel a különlegességgel. Sok borász szerint: az újbor készítése versenyfutás az idővel; szüret után már szinte azonnal palackban is a termés. Mindez nem pusztán divathullám, hiszen erjesztéssel finom szamóca, cseresznye vagy málnaillatot kapnak a szőlőszemek. Nálunk a Csabagyöngye, a franciáknál a Beaujolais Nouveau az első újbor.

TOP10 ÚJBORVERSENY 2010

 1. Nagyréde Sauvignon Blanc 2010 / Aranyérem / Pontszám: 91

Nagyrédei Szőlők Borforgalmazók

2. Mátrai Irsai Olivér II. 2010 / Aranyérem / Pontszám: 89,3

Bárdos és Fia Pincészet Bt

3. Badacsonyi Olaszrizling I. 2010 / Aranyérem / Pontszám: 88,8

Varga Pincészet Kft.

4. Cserszegi fűszeres 2010 / Aranyérem / Pontszám: 88,3

Aklan Pince

5. Aszófői Cabernet Sauvignon Rozé 2010 / Aranyérem / Pontszám: 88,3

Fodorvin Családi Pincészet

6. Pannonhalmi St.Martinus 2010 / Aranyérem / Pontszám: 88,3

Pannonhalmi Apátsági Pincészet

7. Irsai Olivér 2010 / Aranyérem / Pontszám: 88

Frittmann Testvérek Kft

8. Sauvignon blanc 2010 / Aranyérem / Pontszám: 88

Garamvári Szőlősbirtok

9. Mátrai Sauvignon Blanc I. 2010 / Aranyérem / Pontszám: 87,8

Bárdos és Fia Pincészet Bt

10. Portugieser 2010 / Aranyérem / Pontszám: 87,8

Lelovits Pince

(forrás: 168 óra Online)


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?