Ízekkel és hangulattal töltődik a Belvárosi Piac

Második alkalommal szerveződik téli evőhétvége a Belvárosi Piacon, idén február 24-26. között kóstolhatunk bele jobbnál jobb vendéglők, termelők és a piaci üzletek izgalmas kínálatába. Az ingyenesen látogatható Töltött Hold Gasztrovíkend rendezvényen az ország neves és még kevésbé ismert, de jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építkező éttermei, valamint vendégtermelők is részt vesznek. 

Megjelenik a balatonfüredi-veszprémi Chianti/Baricska, a békési Kira, a kecskeméti Spaletta, a hosszúhetényi Almalomb, az Első Mádi Borház, a pannonhalmi Viator, a balatonfüredi Sparhelt, keszthelyi Paletta, a miskolci Végállomás, a bázakerettyei Bonne Chance, a debreceni IKON, a budai hegyvidékről érkező Kis Bíró, és a pestiesen olasz DIGÓ.

Vendégtermelők is érkeznek, jön a Chilion (csilipaprikák), Süss-Édes Élet (bonbonok, csokoládék), Kárász Rita (szörp), Batha-Porta (őrségi magolaj), Stelázsi (sajtok, szalámik), Vitéz Kürtös (kürtös kalács), és a Vespresso utcai kocsijánál remek olasz kávék lesznek.

A bemutatkozás, vagyis a főzés és árusítás egy-egy közösségi standon történik, miközben a Piac állandó üzletei és vendéglátóhelyei is nyitva tartanak. A Séf utcája, a MoszkvaTér, a Buja Disznók, a Lakatos Műhely, a Steamboo, a KOBE Sausages, a Kandalló Market, a Fritu, a Sparhelt és a többiek megszokott választékuk mellett meglepetésfogásokkal is készülnek, a vendégkonyhák és termelők pedig téli ízeket hoznak piaci stílusban.

Új nyitásokra is számíthatnak a vendégek: a Michelin-csillagot szerzett, s a lyoni Bocuse d’Or világbajnokságon negyedik helyezett Széll Tamás és csapata Stand25 néven nyit bisztrót a Piac földszintjén, a magyar konyhára építkezve. Ugyancsak a lenti részen nyit a Haxen Market, akiket a Király utcából régóta ismerhet a közönség, s a piacon csülök többféle verzióban és kaisersmarni is lesz náluk. A Panificio il Basilico leköltözött az emeletről, a fantasztikus pékáruk mellett szendvicsek és sok egyéb finomság is lesz február végétől.

A pénteken és szombaton 11:00-22:00 óra között, vasárnap pedig 11:00-18:00 óra között zajló, ingyenesen látogatható esemény már a Hold utcai bejáratnál kávéval, kürtös kaláccsal és pizzával fogadja az érkezőket. Bent az épületben pedig igazi nyüzsgő, pezsgős hangulatra számíthatunk a földszinten és galérián egyaránt.

Borozni és pezsgőzni is lehet majd, remek tételekkel érkezik a Drop Shop, és a Francois pultjai több helyen is kiszolgálják a vendégeket. Péntek és szombat este 20:00 órától jön a happy market hours, meglepetésekkel, kedvezményekkel készülünk. Érdemes nálunk elkezdeni vagy befejezni az estét, a hangulatról pedig a balatonfüredi Kredenc Sound System és DJ Soulja gondoskodik.

A piac üzemeltetője, Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft-ének köszönhetően fűtve lesz a csarnok, így a téli hideg sem lehet akadálya az estébe nyúló evés-ivásnak, ahogy az eddig is történt számos rendezvény ideje alatt.

A Facebook eseményoldal ide kattintva érhető el.


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?