hirdetés
hirdetés

Kalákában épül a kisbaconi fürdő

Augusztus 7-étől kezdődően tíz napon keresztül az Ars Topia Alapítvány vezetésével magyarországi tájépítészek, egyetemi hallgatók, valamint a helyiek bevonásával a Székelyföldi Fürdőépítő Kaláka program keretében Kisbacon határában újabb népi fürdő épül, közölte Kovászna megye.

hirdetés

Elsőként 2011-ben Oltszemen, a sütei borvízforrásnál, 2012-ben Csernátonban a Malom és Csókás feredő elkészítésénél került sor kalákázásra. Ebben az évben Kisbacon is bekapcsolódik a „népi feredős” települések lajstromába. Ez a fürdő is hagyományos népi kalákával készül el, ehhez a helybéliek és az érdeklődő önkéntesek hozzájárulása különösen fontos. A szervezők, Kovászna Megye Tanácsa, Bacon község Polgármesteri Hivatala, Bodvaj Egyesület, az Ars Topia Alapítvány és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület szívesen látnak minden önkéntes segítőkezet.

„Ahhoz, hogy még inkább magunkénak érezzük a településen lévő kis fürdőt, hogy felelősségteljesen használjuk, megőrizzük az utókornak, mi magunk is részt kell vegyünk annak létrehozásában. Idén több mint 150 résztvevőre, önkéntesre számítunk. Tervek szerint egy nagy fürdőmedence, egy borvizesfürdő készül el majd. Felújítjuk a régi forrásházat, esztétikus parkolót alakítunk ki, mindezt tájépítészetileg megtervezett, megújuló erőforrást használva” - számolt be Albert Zoltán, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület képviselője.

(forrás: TurizmusOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai