Kasszamentes áruház Londonban

A vásárlóközönség előtt is megnyitotta első pénztárgép nélküli egységét az ALDI. Az Egyesült Királyság fővárosában található üzletben a sorban állás ismeretlen fogalommá vált.

A greenwichi boltban kamerák követik nyomon, hogy a vevők milyen termékeket vesznek le a polcokról, és az informatikai rendszer az összesített árat csak távozáskor emeli le a vásárlók számlájáról. Ahhoz, hogy az áruházba egyáltalán betérhessenek, az ügyfeleknek először azért a diszkontlánc Shop&Go nevű alkalmazásában mindenképpen regisztrálniuk kell magukat.

A cég tájékoztatása szerint szeszes italok is szerepelnek a bolt szortimentjében, ezeket azonban csak azok vásárolhatják meg, akik a bent alkalmazott arcelemző szoftver becslése szerint elmúltak 25 évesek.

A január 18-i indulás előtt a cég több hónapig alkalmazottakkal tesztelte a szupermarketet.

Giles Hurley, a vállalat egyesült királyságbeli és írországi igazgatója a nyitás napján így fogalmazott: „A mai nap hónapokig tartó és nem utolsó sorban a greenwichi csapat által is végzett munka csúcspontja, és alig várom, hogy lássam, hogy az ügyfelek miként reagálnak a próbaüzemre. Ez az üzlet a legújabb kiskereskedelmi technológiát alkalmazza.”

Tavalyi bejelentése alapján az élelmiszeripari multi két év alatt 2000 új munkahelyet teremt és 100 új üzletet hoz létre az Egyesült Királyságban. A diszkontlánc már több mint 900 egységgel rendelkezik az országban, és a piaci részesedést tekintve, például a Co-opot és a Waitrose-t is megelőzve Nagy-Britannia ötödik legnagyobb élelmiszer-kiskereskedője.

Forrás: Skynews / Store Insider


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?