Kovács László marad az MVI elnöke

Tisztújító Közgyűlést tartott a május 16-án a Magyar Vendéglátók Ipartestületének tagsága.

Egyhangúlag elfogadták a 2017. évi elnöki és pénzügyi beszámolót, ismertették a 2018. évi költségvetési- és cselekvési tervet, valamint megválasztották az MVI elnökségét, Képviselő testületét és Felügyelő Bizottságát.

A testület elnöki tisztségét az elkövetkezendő négy évben – immár 3. ciklusban – ismét Kovács László látja majd el. Szintén döntés született az alelnökök személyéről, mely pozícióra Berkes Gyula, Garaczi János, Semsei Rudolf és Kis Zoltán kaptak megbízást. Megválasztották a Felügyelő Bizottság elnökének Horváth Tamást, a tagjai Szabó László és ifj. Gombás András lettek.

A következő periódus Képviselő Testületének tagjai: Balázs József, Gottwald Zoltán, Rápolthy István, Major Vilmos, Ipacs Tamás, Bardóczy Ákos Kolos, Molnár Attila, Sztankó Tamás, Zerényi Károly és Csúcsy István. A közgyűlés az elnökség hatáskörébe utalta a regionális bizottságok munkájáról való döntést.

A 2018. évi cselekvési terv főbb pillérei: lobbitevékenység az ÁFA csökkentés kérdéskörében és a reprezentációs adó felülvizsgálatában, jogdíjak tekintetében továbbra is folyamatos tárgyalások az Artisjussal. A szakma képviselete a felügyeleti, a hatósági és rendeletalkotó szervekkel a hivatalos egyeztetéseken. Továbbá hazai és nemzetközi versenyeken való részvétel, illetve azok anyagi és szakmai támogatása, konferenciák szervezése.

Szakmai programok, gasztrotúrák szervezése, valamint a hagyományőrzés és tiszteletadás tekintetében a Gundel Károly díj és az Év Vendéglőse díj adományozásának folytatása, s a közeljövőben Jakabffy László emlékkönyv kiadása, együttműködve a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal és a Jakabffy családdal.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?