hirdetés
hirdetés

Látogatás a Korda Stúdióban

Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) tagjainak szerveztek látogatást szerdán, április 24-én az etyeki Korda Stúdió és Látogatóközpontba.

hirdetés

Az utazási irodában dolgozókat dr. Kakuk Andrea, a filmpark vállalati kapcsolatok igazgatója köszöntötte. Két munkatársa kalauzolásával megismerkedhettek a stúdió névadójának, Korda Sándornak életútjával. Korda Sándor (Sir Alexander Korda) a brit filmgyártás alapító atyja, az első filmrendező, aki elnyerte a brit lovagi címet. Barátai, alkotótársai voltak többek között Sir Laurence Olivier, Vivien Leigh és Orson Welles.

A MUISZ tagok stúdiótúrán vettek részt, majd megismerkedtek a szinkronizálás nem könnyű munkájával, és bepillanthattak a filmkészítés rejtelmeibe is. A vállalati kapcsolatok igazgatójának reményei szerint most, hogy az utazási irodákban dolgozók megismerték a filmparkot, tudják ajánlani a turistáknak.

Diákok számára az iskolai időszakban Mozivarázs címmel rendeznek programot, szünidőben pedig ötnapos tábort szerveznek a stúdióban. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a stúdiótúra programja és időtartama a forgatások és az időjárási viszonyok függvényében változhat. A szabadtéri stúdiótúra időtartama mintegy 30-40 perc. A programokat, amelyekhez előzetes foglalás szükséges, nem csak magyarul, hanem angolul, németül és franciául is tartják.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai