Megújulva hosszabbít a 10 éves Városliget Café

Tovább üzemeltetheti a Városiligeti Műjégpálya épületében lévő éttermet és Dísztermet a Városliget Café & Restaurant. A már 10 éve itt dolgozó csapat az elnyert pályázat örömére felújította az étterem két termét, hogy illeszkedjenek a Nyár a tavon – tél a jégen koncepcióhoz, mindezzel erősítve Budapest romantikája és a boldog békeidők életérzését.

Pályázati úton meghosszabbított szerződése birtokában megújult erővel folytatja működését a meseszép környezetben elhelyezkedő Városliget Café & Restaurant 1895.

Illeszkedve a Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó szezonális működéséhez, az Eventrend Grouphoz tartozó üzemeltető szeretné jobban kiemelni az intézmény attrakciós értékeit, úgymint történelmi-kulturális múlt, épített örökség vagy Európa legnagyobb szabadtéri jégfelülete. A belső tér tekintetében erősebb hangsúlyt kap Budapest város sportéletének történeti, hangulati bemutatása is. Az étterem vezetésének fontos törekvése, hogy a budapesti csónakázás és a szabadtéri korcsolyázás legteljesebb élményéhez jobban illeszkedjen az étterem hangulata is.

Az eddigi Törley teremben a főszerep a csónakázásé lett. Ez szinte minden felületen megjelenik valamilyen formában, különböző, a ligeti környezethez köthető illusztrációk kíséretében. A terem közepén egy igazi csónakból készített 12 fős karfás asztal áll. Tavirózsák, fűzfák is megjelennek, ám a terem összességében melegebb fényeket kapott, ezzel is fokozva a romantika és a bújósabb hangulat megteremtését, átérzését.

A nagyterem a téli sportok termévé alakult át. Az elsődleges cél a Városligeti jégpályát és idéző belső atmoszféra megteremtése volt. Itt minden a korcsolyázást és a téli aktivitásokat, szánkózást, fakutyázást helyezi fókuszba, a dekoráció a padlótól a mennyezetig ezzel a témával teszi izgalmassá, mozgalmassá a teret. Többfelé igazi kuriózum korcsolyákat, síléceket helyeztek el, ezek közül egyes darabok az 1940-es évekből származnak.

A kiemelt és signature fogások tálalását is hozzáillesztették a téli-nyári helyi jellegzetes aktivitásokhoz, így bizonyos ételek csónak formájú tálban, esetleg szánkóval érkeznek. A vendégek időutazását gitárzene teszi még kellemesebbé, miközben elmerülhetnek a fantasztikus panorámában, amelynek központi részét a meseszerű Vajdahunyad vára jelenti. A vár romantikájával, sejtelmességével, látványosságával igazi különlegessége Budapestnek. A legszebb formáját pedig az étteremben ülőknek és a korcsolyázóknak/csónakázóknak mutatja meg.

Gasztronómiai kínálat tekintetében a vezetők kitartanak amellett, hogy a Kárpát-medencei gyökereket megőrizve reagálni kell a modern kor elvárásaira. Az étterem receptúrái egy részét korabeli szakácskönyvekből és régi főzőasszonyok receptes könyveiből vették, mindezt ötvözve mesterszakácsok tudásával és innovációival.

A Városliget Café nem csak étterem, hanem egyben rendezvényhelyszín is. A szerződés részeként a szolgáltatás ismét kiegészül a Díszterem rendezvénylehetőségével. A rendezvényszervező kollégák készen állnak megrendelőik elképzeléseinek megvalósítására.  A lenyűgöző szépségű neobarokk terem emlékezetes színhelyéül szolgálhat a legfontosabb céges vagy privát pillanatoknak: esküvőknek, céges partiknak, ügyféltalálkozóknak, sajtótájékoztatóknak, sajtótalálkozóknak vagy céges reggeliknek.

A Városliget Café & Restaurant 1895 az Eventrend Group tagja. A 100 százalékban magyar tulajdonban lévő cégcsoport több mint három évtizednyi tapasztalattal rendelkezik kávéházak, éttermek, szállodák üzemeltetésében, valamint rendezvényszervezésben. Az Eventrendhez jelenleg 31 projekt tartozik és több mint 900 munkavállalót foglalkoztat. Ehhez a cégcsoporthoz kötődik mintegy 20 gasztronómiai vállalkozás, többek között a Gundel Étterem, a New York Kávéház, a Centrál Kávéház, a Spoon the boat, a Főőrség Kávéház, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna vagy a Müpa catering szolgáltatása, emellett 24 budapesti rendezvényhelyszínen 79 egyedi rendezvényterem értékesítése is.

Forrás: Városliget Café and Restaurant


Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.