hirdetés
hirdetés

Nem rengette meg a hajózási iparágat a válság

Elindult első útjára a Costa Favolosa, a félmilliárd eurós költséggel Velencében megépített óriás hajó a Costa társaság 15. hajója.

hirdetés

A Costa Európa legnagyobb hajóstársasága: tavaly 2,1 millió utas szállítottak árbevételük pedig 3 milliárd euró volt. Ezzel éppen tíz százalékot hasítottak ki a világ 35 milliárd dollárosra tehető hajózási üzletágából. Érdekes módon a válság nem rengette meg a hajózási iparágat. Az egy-két hetes déltengeri vagy karibi luxus hajóutak piaca ugyanis minden évben nő.

Magyarországról tavaly 3000-en váltottak jegyet a Costa hajóira, ez 20 százalékkal haladta meg a 2009-es szintet. A megnövekedett igények kielégítésére a Costa 2013-ig három új luxus hajót állít üzembe. A hajózási üzletág eredményét pedig jól mutatja, hogy a Mediobanca felmérése szerint a Costa Olaszország első tíz legnyereségesebb cége között található, árbevételben pedig a 49. helyen áll.

A Triesztben ünnepélyes keretek között vasárnap átadott Costa Favolosán egy időben 3800 vendég tartózkodhat, szórakoztatásukról többek közt tucatnyi étterem és kávézó, golf és Forma 1 szimulátor, uszodák, spa részleg és 4 dimenziós mozi gondoskodik.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai