hirdetés

Nem rettennek meg a turisták az izraeli utazástól

Izrael turizmusának aktuális helyzetével foglalkozó sajtóreggelit szerveztek csütörtök délelőttre a Spinoza Caféba. Az eseményen részt vett Ilan Mor, Izrael Állam nagykövete, Váradi János, az EL AL légitársaság magyarországi igazgatója és Bakó Balázs, a MUISZ képviselője.

hirdetés

A sajtótájékoztató aktualitását a nagy felhábordást keltő gázai események adták, melynek következtében ellentmondásos hírek röppentek fel az Izraelbe utazó turisták biztonságával kapcsolatban. Ismeretes, hogy több légitársaság is felfüggesztette járatait Tel Avivba, ám döntésüket idővel felülbírálták, és újra üzemeltetnek járatokat az izraeli reptérre. 

Váradi János, az izraeli EL AL légitársaság magyarországi igazgatója elmondta, hogy 2014. július végéig 65.513 utas utazott az EL AL Tel Aviv - Budapest - Tel Aviv irányú járatain, köztük 9.059 hazai utazó. A teljes utasszám 52 százalékkal, a hazai utazók száma 39 százalékkal haladja meg a tavalyit. Az is kiderült, hogy az idei nyári szezonban napi kettő, a téli szezonban pedig heti nyolc járatot indítanak.

Az EL AL fapadosa, az UP (MTI Fotó: Illyés Tibor)
Az EL AL fapadosa, az UP (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Július 8-ig a gázai események kezdetekor 22.170 helyfoglalást regisztrált az EL AL, augusztus elején ez a szám már 22.700 volt, azaz 500 utassal növekedett (3 százalékkal) a hazai helyfoglalások száma. 

A szót átvéve Ilan Mor, Izrael Állam nagykövete hozzátette, hogy bíznak a gázai helyzet javulásában, és biztosította a jelenlévőket arról, hogy a kialakult konfliktus esetleges súlyosbodása esetén sem fogják megszakítani a Tel Aviv és Budapest közötti légi összeköttetést. 

A nagykövet azt is kiemelte, hogy jellemzően sokkal többen utaznak Izraelből Magyarországra, ezt a tendenciát azonban idővel szeretnék kiegyenlíteni, így azon dolgoznak, hogy még vonzóbbá tegyék Izraelt a magyar turisták számára. Elmondása szerint nincs ok a félelemre, a biztonsági erők számára ugyanis elsőszámú szempont az egyének személyes védelme - legyen az izraeli, arab vagy külföldi turista. Hozzátette, hogy az egy hónapja tartó háborús helyzetben egy turista sem sérült meg, hiszen "...ha egy turista nem keresi a bajt, a baj nem fogja őt utolérni..."

Bakó Balázs, a MUISZ képviselője elárulta, hogy folyamatosan kapcsolatban vannak a konzuli szolgálattal, így elsőkézből tudják tájékoztatni utasaikat a legfrissebb eseményekről. Habár az idei nyári időszakban kevesebb csoportjuk tartózkodik Izraelben, az őszi és szilveszteri időszakra már most sok foglalásuk van.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai