hirdetés
hirdetés

Deutschland Travel Club

„Nem volt egy egyszerű év”

Annak ellenére, hogy több minden történt 2015-ben az országban, nem esett vissza a vendégforgalom. Tavalyhoz képest közel 1%-os növekedést könyvelhet el az idén a német turizmus – hangsúlyozta Czeiszing Miklós, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatója a Deutschland Travel Club év végi rendezvényén.

hirdetés

Berlin dom (DZT Caspar Diederik)
Berlin dom (DZT Caspar Diederik)

Egyelőre azonban még nem tudni, hogy a Germanwings tragédiája, a menekültválság és az ennek következtében átmenetileg megbénult vasúti forgalom miként hat a 2015-ös számokra. Ugyanakkor arra felhívta a figyelmet a képviselet- vezető, hogy a 2014-es megtorpanást követően idén újra nőnek a magyar vendégéjszakák. Tavaly 696 080 éjszakát aludtunk a németeknél. Ez 2006 óta 63%-os növekedés. „Egy szűk tízmilliós ország vagyunk, nincs okunk szégyenkezni” – osztotta meg a hallgatósággal a remek eredményt Czeiszing Miklós.

A német turizmusmarketing-gépezet jó szokásához híven továbbra is évekre előre tervez. Az idei hagyományok évét követően jövőre a természeti üdülések kerülnek a központba. 2017 Luther-év lesz, mivel éppen 500 éve, hogy a reformer kitűzte tételeit a wittenbergi vártemplom kapujára. „Nem csak krumpliból és savanyú káposztából áll a német konyha” - emelte ki Czeiszing, majd elárulta: 2018 a gasztronómia éve lesz náluk. 2019-et az építészetet és formatervezést alapjaiban megrengető Walter Gropius és művésztársai által grundolt Bauhaus századik évfordulója ünneplésének szenteli a DZT.

Németországba igen nagy számban utazunk autóval, pedig megannyi más módja van az odajutásnak. Eddig többnyire a repülés és a vasút kerültek a figyelem központjába, de mint az az eseményt megtisztelő FlixBus busztársaság értékesítési vezetőjétől, Jessica Müllertől megtudtuk, cége Budapestről Drezdába, Münchenbe, Berlinbe árul jegyeket. A Meinfernbus és a FlixBus egyesüléséből létrejött cégnek mindössze egy saját busza van, így értelemszerűen nem ezzel szolgálja ki több mint száz útvonalát. Üzleti modelljük a mintegy 170 alvállalkozójuktól bérelt buszokon alapul. Az 5 évesnél nem idősebb buszok kényelmi színvonalára igen szigorú elvárások vonatkoznak. Az útvonalhálózatot Oroszország felé bővítené a tavaly 10,7 millió utast szállító cég – tudtuk meg Müllertől.

31 millió utast szállított tavaly összesen az airberlin – tájékoztatott Sali Sándor, a légitársaság magyarországi képviseletének vezetője. A Berlin–Tegel és Budapest között hétköznapokon napi két járatot üzemeltető légitársaság tengerentúli hálózatára sok magyar utas száll át Tegelen. 2016-tól új járat indul Düsseldorfból San Franciscóba, Dallasba, Havannába ás Bostonba is – közölte Sali Sándor.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai