hirdetés
hirdetés

Nyárbúcsúztató fesztivál a Zsindelyes Tanyán

Jó időre várnak szeptember elsején Érpatakon, a Zsindelyes tanyán, ahol már hagyományosan hatodik alkalommal rendezik meg hivatalos nyárbúcsúztató fesztiváljukat, a VI. Zsindelyes pálinka- és népi gasztronómiai fesztivált. 

hirdetés

Tavalyi 15 ezer látogatót szórakoztattak, idén is legalább ennyi mulatni vágyó emberre számít Papp József főszervező, a Zsindelyes Pálinkafőzde tulajdonosa.

A tavalyihoz képest több programot és színesebb műsort kínálnak, számtalan újdonsággal rukkolnak elő.
Szombaton kezdődik a hagyományőrző főzőverseny, a szabolcsi tájegység és a Hajdúság ízeivel, de a kézművesudvarra is várják a látogatókat, ahol 50 hagyományos terméket előállító mester mutatja be mesterségét. A kisebbeket játszóház, népmesevetítés várja, a felnőtteket pedig egész napos pálinkatúra.

Délután műrepülő-bemutató is lesz, majd a szakmai zsűri kihirdeti a főzőverseny nyerteseit. A három legjobb a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség díjait kapja. Aki pedig pálinkát is használt az ételek készítésénél, azok különdíjat kapnak.

A divatbemutatón csinos hölgyek mutatják majd be a Zsindelyes ruhát, amelyet Farkas Anett, a Gombold újra pályázat díjnyertes ruhatervező fantáziáját dicséri. A Csekő Cukrászda Zsindelyes pálinkával készült, szilva, barack és meggy ízű macaronokat készítenek az alkalomra. Este nyolc élőkoncert szórakoztatja a vendégeket.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai