hirdetés
hirdetés

Nyugat-Magyarországra kedvezményesen

Nyugat-Magyarország kiemelkedő rendezvényeire a turisták kedvezményesen utazhatnak a GYESEV-vel kötött megállapodás szerint - erről  számolt be a Turizmus Kiállításon megtartott rögtönzött sajtótájékoztatóján a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regi­o­nális Marketing Igazgatóságának vezetője. 

hirdetés

- A Szent Márton-napi rendezvényre például külön vonatok indulnak – mondta Tama István. Szerinte az azonos törekvés volt a megállapodás alapja: a közösségi közlekedés és a turizmus összekapcsolódásával az utazók könnyebben érik el a céljukat.

Az idei kiállítás első napján már most több az érdeklődő, mint tavaly, igaz, nagyobb a standjuk is. Az érdeklődők áttekintést kaphatnak a térség turisztikai kínálatáról, a 40 társkiállító között vannak a falusi turizmus szövetségek, a kereskedelmi és iparkamarák, a tourinform irodák, vasi, zalai és Győr-Moson-Sopron megyei vállalkozások, valamint a városok is.

A régióról szólva Tama István elmondta: az emberek utazási döntéseikben egyre inkább meghatározó lesz a környezettudatosság, és az egészségtudatosság, valamint az, hogy minden egyes területen, ahol elérhető a közösségi közlekedés, azt veszik igénybe. Érezhető a turizmusban tapasztalható trendforduló: a vendégek a pár óra alatt elérhető célpontokat részesítették előnyben, így egyre több a cseh, a horvát, az osztrák, a szlovák és a szlovén vendég.

A külföldiek jórészt a szomszédos országokból, míg a belföldi vendégek leginkább a fővárosból és a Dunántúlról érkeztek. A vendégek 50-60 százaléka a főváros és vonzáskörzetéből kerül ki.

A jövő terveiről szólva elmondta: a külföld tekintetében jól teljesítettünk, belföldön egy kicsit rosszabbul, ezt szeretnénk most úgy megfordítani, hogy az eddigi eredmények növekedjenek. A következő teendőjük, hogy a vásári szezonnal foglalkozzanak, felkeresik majd a Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Veszprémben megrendezendő turisztikai vásárokat, mert ezekre kell most nagyobb figyelmet fordítani, mivel egyre erősebb küldő területté válnak – tette hozzá.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai