hirdetés
hirdetés

A budapesti fejlesztések új célokat adnak a turizmusnak

A közelmúltban megvalósult és a tervezett budapesti fejlesztések új célközönséget szólítanak meg, mindez új célokat adhat a főváros és Magyarország turizmusának is a következő időszakban - mondta el Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

hirdetés

Úgy vélte, ha a mostani fejlesztések is beérnek, akkor akár azt a célt is ki lehet tűzni, hogy Budapest a világ 20 leglátogatottabb városa közé tartozzon, vagy olyan térségbeli versenytársakat érjen utol, mint például Prága.

Az államtitkár közölte azt is, hogy az idén januárban több mint 12 százalékkal nőtt a Budapesten eltöltött vendégéjszakák száma a tavalyi, éves szintű 6 százalékos növekedés után.

A minőségi szolgáltatásokon a hangsúly

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese szerint az eredmények elsősorban a minőségi szolgáltatásoknak köszönhetőek, amelyek iránt egyre nagyobb a kereslet, így a fejlesztések is ezeket célozzák meg. Kiemelte a kultúra területén megvalósult fejlesztéseket, amelyek húzóerőnek számítanak a fő küldő piacokon. Ide sorolta például a megújult Zeneakadémiát és Vigadót, valamint a csütörtökön átadandó Várkert Bazárt.Hozzátette, hogy mindezek hozzájárultak a most zajló Budapesti Tavaszi Fesztivál sikeréhez is. Ez a fesztivál azonban csak a szezon kezdete, a cél az, hogy ezek a felújított épületek, rendezvény- és koncert helyszínek az év további részében is gazdag programot kínáljanak az ide látogató külföldieknek - fejtette ki.

Az MT Zrt. vezérigazgató-helyettese szerint az előrejelzések azt mutatják, hogy a turizmus januári erős növekedési dinamikája fennmaradhat. Hozzáfűzte, hogy a szakemberek ezért a turizmus több területén tesznek erőfeszítéseket, a kultúrát különösen fókuszba helyezve.A külföldiek körében is egyre népszerűbb Budapest

Szatmáry Kristóf hangsúlyozta, hogy nemcsak a hazai statisztikákban javul Budapest megítélése, hanem ez megnyilvánul különböző nemzetközi turisztikai elismerésekben, rangsorokban és ajánlásokban is. Példaként elmondta, hogy Budapest jelenleg a világ 30 leglátogatottabb városa közé tartozik, Európán belül pedig az első tíz között van. Továbbá a magyar fővárosnak tavaly először sikerült megelőznie Bécset a beutazó turisták száma alapján. Megemlítette, hogy egy amerikai olvasói szavazás szerint Budapest a világ második legjobb városa, a legjobb európai desztinációk között pedig az első ötben szerepel. Egy internetes portál híradása szerint pedig angol szaklapok Budapestet a húsz legélhetőbb városok egyikévé választották.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai