hirdetés
hirdetés

Telekommunikációs fejlesztések

...a vasúti ágazat kiugrási lehetőségét jelentik. Többek között ez is elhangzott a Nokia Siemens Networks (NSN) által életre hívott kerekasztal beszélgetésen, amelyen a napokban megrendezésre kerülő nemzetközi RNS Vasúti Hálózati Megoldások című konferencia főbb témáit vitatták meg a szakemberek.

hirdetés

Hogy jön össze a telekommunikáció és a turizmus? A válasz egyszerű. Idővel ajándékozzuk meg az utast, ha utazása alatt az internet segítségével dolgozni, szórakozni tud. Ha a vonatokban ingyenes internetezési lehetőség van, akkor az utasok komfortérzése növekszik, és élményt nyújtó lesz az utazás számára, így szívesebben ül vonatra.

Az eseményen Ungvári Csaba, a GySEV Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, valamennyi GySEV kocsiban idén márciustól ingyenes az Internet. Nyártól a nagyobb hazai állomásokon is elérhető a hálózat, például Győrben, Mosonmagyaróváron.

Dr. Tömpe István, a MÁV Zrt. fejlesztési igazgatója beszámolt róla, hogy tíz InterCity járatukon már van ingyenes internezetési lehetőség.

Ésik Róbert, a Nokia Siemens Networks Hungary ügyvezető igazgatója által idézett előjelzések szerint 2020-ra várhatóan megduplázódik a vasúti személyforgalom. 

A beszélgetésen elhangzott, hogy a telekommunikációs szolgáltatások Magyarországon is - eddig - kiaknázatlan gazdasági és üzleti lehetőségeket rejtenek magukban. A vasúti kommunikáció fejlesztése nemzetgazdasági szempontból a vasúti ágazat kiugrási lehetőségét jelenti. A vonattal utazók száma ugyan lassan, de hazánkban is folyamatosan növekszik. A fokozódó kényelem, biztonság, idő- és költséghatékonyság, valamint az új szolgáltatások miatt Európa szerte minden más utazási formánál többen választják. A szakemberek egyetértettek abban, hogy számtalan kényelmi és biztonsági szolgáltatás és alkalmazás lesz elérhető a szélessáv elterjedésével.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai