hirdetés
hirdetés

Új művészeti központ nyílik a Belvárosban

Stílusosan József Attila születésnapján, a költészet napján, április 11-én - a Pár-Beszéd - Zenével és irodalommal című műsorral Tóth Krisztina, Kemény István költők és Miklósa Erika operaénekes közös estjével - nyit a Rózsavölgyi Szalon a Szervita téren. 

hirdetés

Kerek évfordulóhoz kötötték a szervezők az eseményt, az idén száz éve, 1912-ben nyílt meg a Rózsavölgyi és Társa cég új, kulturális központként is üzemelő üzlethelyisége a Lajta Béla által tervezett épületben, a Szervita tér 5. szám alatt. Az új bolt beindításával a Rózsavölgyi név fogalommá vált, valós szlogenné lett az a kijelentés, hogy: Minden, ami zene - Rózsavölgyi.

A száz éves épület mára megújult, átalakult, megszépült a bolt és azzal egybenyitva nyílik meg - Zimányi Zsófia művészeti vezetésével - a Belváros új kávéháza és művészeti központja: a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café.

Az új művészeti központ számtalan kulturális műsort ígér, könnyen elképzelhető, hogy hónapok alatt a főváros egyik lekeresettebb kulturális szórakozóhelye lesz.

Adonyi Andrienn marketingmenedzser szerint gondolnak a külföldi turistákra is, készül majd számukra is program. Mint lapunk munkatársának elmondta, a napközben kávéházként, esténként kamaraszínházként, koncerthelyszínként működő szalon műsorán színházi és irodalmi estek, kulturális talkshow-k, komolyzenei és jazz koncertek, könyvbemutatók és gyerekprogramok, Cimbora Klub szerepelnek.

A nyitóhéten megrendezésre kerülő Pár-Beszéd című zenés irodalmi sorozaton ott lesznek a Magvető kiadó szerzői: Esterházy Péter, Grecsó Krisztián, Darvasi László, valamint Udvaros Dorottya színművész, Lukács Miklós cimbalomművész, és Érdi Tamás zongoraművész.

A június közepéig tartó nyitószezon színházi premierje Anna Gavalda: Szerettem őt című regényének színpadi adaptációja - amelyet Szántó Erika rendez -, Györgyi Anna és Szilágyi Tibor előadásában. Vendégünk lesz többek között: Falusi Mariann, Jordán Tamás, Bársony Bálint, Kelemen Kvartett és sokan mások.

A szombati gyerekprogram keretében a Rózsavölgyi Szalon ad otthont az újrainduló Cimbora Klubnak. A klub célja egy olyan állandó ifjúsági kulturális műhely létrehozása, amely összehangolt programsorozat szervezésével rendszeresen várja kisiskolás korú látogatóit és itt forgatják a Magyar Televízió Cimbora műsorának részleteit.

A szalonban az esti programok mellett rendszeresen, havonta megújuló képzőművészeti kiállítást is rendeznek, a nyitó hónap művésze Péreli Zsuzsa lesz az 2007-ben a Magvető Kiadónál megjelent János vitéz kötet illusztrációival. Májusban a Manó Könyvek Mesélj nekem sorozatának grafikáit, júniusban pedig a Tücsök a Holdon című gyerekkönyv illusztrációit állítják ki.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai