Zárás alatt nyitva: Miskolctapolcán

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég. Miskolctapolca esetén szóba került, a közelgő húsvét kapcsán, egy valós újranyitási tervről szóló latolgatás.

Most a miskolctapolcai Avalon & Resort SPA helyzetét ismerjük meg a ház igazgatójának, Poncsák Pál segítségével.

- Ahogy az első hullám elindult, és bejelentették a lezárásokat, mi is becsuktuk a házat, azonban az elsők közt lehettünk az országban, akik ismét nyitottak, hiszen május 5-től nyitva vagyunk ismét. De mivel Budapesten például a kijárási tilalmat csak május 25-tel oldották fel - addig szinte alig-alig érkezett vendég.

A nyárra viszont nem panaszkodhatunk, sőt... Ilyen nyarat nem zártunk talán sok-sok éve már: az előző év augusztusához képest 2020-ban 94 százalékos töltöttséggel zártuk, pedig 2019-ben is magasan, 89 százalékot teljesítettünk. És időközben árat is emeltünk, mégis folyamatosan szinte teltházzal ment nyáron a szálláshely.

Arra nagyon büszkék vagyunk, hogy mindenkit megtartottunk a munkavállalóink közül - pedig 150-en dolgozunk a csapatban -, csak azok mentek el tőlünk a három hullám idején, akik sajátmaguk döntöttek erről. De az ő választásukat is meg lehet érteni. Például az a felszolgáló, akinek szervízdíjas fizetése volt, ámde a lezárások miatt nincs kiszolgálás az asztaloknál, érthető, hogy inkább ehelyett az építőiparban helyezkedett el.

Most is nyitva a ház, és Miskolc közelsége miatt van is néhány üzleti utazónk, azonban természetesen ez a szám nem számottetvő és átütő, várjuk nagyon a valóságos nyitást. Én májusra tenném ezt az időszakot, de lehet, hogy későbbi időpont lesz belőle, hiszen ez az átoltottság mértékétől és a kormány rendeletétől függ.

Az biztos, hogy a házunk most nyitva, azonban a wellness részleget - a rendeletek értelmében - lezártuk, és azért azzal nem árulok el nagy titkot a kollégáknak, hogy ez elég nagy költségmegtakarítást is jelent.

A covid eddigi három hullámának időszakát arra is fordítottuk, hogy a házban elvégeztük a szükséges felújításokat, illetve új egységeket építettünk hozzá. Így jött létre az első hullám idején egy zárt légterű játszóház, mintegy 400 nm2-en, ahol a legmenőbb játékok várják a legkisebb vendégeinket, ezt az új létesítményt június 12-vel adtuk át.

Valamint decemberre megnyithattunk egy új, 15 szobás, Erdei szárnynak nevezett prémium részleget, az erdőhöz legközelebb eső területünkön, kéznyújtásnyira a természettől, ahol full prémium kategóriás luxusapartmanokkkal várjuk a hozzánk érkező igényes vendégkört.

Most pedig egy borraktárat építünk 120 nm-nyi területen, ahol exkluzív borprogramok is lebonyolíthatók majd, amint kész lesz, májusra tervezzük a nyitást.

Megmondom őszintén, a jelenlegi járványügyi helyzetben az idei húsvéttal nem számolnánk, inkább a májusban reménykedünk, hátha addigra elegendő mértékű lesz az átoltottság.

Forrás: Turizmus Online


A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be

A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be 

A TripAdvisor idei győztesei közt ott találjuk a Lánchíd budai-hídfőjénél, a Vár tövében található hotelt.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában

Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában 

Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?