Nagy verseny várható az idei Gastro Designon

Július első napjaival lezárult a pályázati időszak Gastro Design Award 2017 elnevezésű, hazai éttermeseket, szállodásokat, belső építészeket, designereket megszólító versenyünkre, amelyre idén 73 pályázat érkezett.

A tavalyi nevezésekhez képest közel dupla annyi pályázat érkezett kiadónkhoz, a PPH Mediához, amelynek keretén belül írtuk ki idén a versenyt.

Négy éve indítottuk különben ezt a szakmai megmérettetést, Vendég & Hotel nevű szaklapunkban szerepelt először a pályázati kiírás, amely az idők szelével együtt folyamatosan módosult, változott. A tavalyi kiíráshoz és bírálatokhoz képest idén újabb módosításokra került sor. Például most először hirdettük meg a Terv-concept kategóriát, amelyre debütálásának évében már közel tíz pályázat érkezett. A legtöbben a Gastro főkategóriába neveztek – itt várható idén a legnagyobb verseny. E főkategórián belül a Gastro belsőépítészet / Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet – zárt vendégtér 40 fő feletti pályázatok vannak a legtöbben – itt igencsak nehéz lesz a hazai és nemzetközi elismert szakemberekből álló zsűri dolga. De erős lesz a mezőny Szálloda kategóriában is, ahová szintén jóval többen adták be a pályázatukat, mint az elmúlt években.

„Nagy öröm számomra, hogy az idei Gastro Design Awardra szinte dupla annyi nevezés érkezett. mint 2016-ban. Izgatottan várom, hogy megkezdjük a beérkezett pályamunkák áttekintését. Biztos vagyok abban, hogy nem lesz könnyű a döntés, de nagy segítség, hogy a zsűriben olyan nemzetközi szaktekintélyek vannak, akiknek véleménye irányadó.”, mondta a lezárult nevezési határidőt követően, a beadott pályázatokkal kapcsolatban idei versenyünk zsűrijének elnöke, Varró Zoltán, több nemzetközi rangos díjjal elismert designer, belsőépítész. 

Forrás: Vendég & Hotel


Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.