3 Michelin-csillagos séf tesztje Budapesten

Egy telefonhívással kezdődött.

Semmit nem sejtett Molnár Attila, a budai, Vár-alján lévő, ikonikus fine dining hely, az Arany Kaviár tulajdonosa, amikor régi barátja, Gianni (Annoni), azzal hívta fel, január első hétvégéjén, szombat délben ellátogat hozzá egy tévéstábbal, hogy megkóstolják az ebédmenüt, és forgatnának is egy igazi, fine dining gasztronómiát kínáló helyszínen.

-  Rendben, gyertek, válaszoltam, és persze én is bementem. Igaz, nem pont délre értem be, hanem amikor a desszertet tálalták, akkor köszöntöttem őket. Elkezdték a forgatást is az előtérben, és legnagyobb meglepetésemre a télikert részünkben ekkor felállt az egyik félreeső asztaltól egy addig háttal ült férfi. Odajött hozzánk, és csak akkor ismertem meg: Enrico Crippa volt, az olasz Piazza Duomo (Alba) 3 Michelin-csillagos sztárséfje. Kiderült, teszt-körúton jár feleségével a fővárosban, és a mi éttermünk volt megbízatásának utolsó állomása. Többet azonban nem árult el. Egy hangot arról sem, hogy ízlett nálunk a menü (álnéven foglalt amúgy asztalt, ahogy a szállodában is álnéven jelentkezett be), és arról sem, milyen tapasztalatai voltak más helyeken, merre járt. Annyit mondott dícséretképp, hogy nálunk a szervízzel nagyon elégedett volt, ennél egy hanggal sem többet. Ő is különben ugyanazt a pezsgővel bélelt menüsorunkat ette, amelyet mindenki más hétvégén, déltájt. Ez nem a szokásos branch, hanem Szásával, a társammal és Kanász László head chefünkkel azt a megoldást találtuk ki, hogy felszolgált menüsort kínálunk, amikor minden fogáshoz prémium minőségű pezsgő is jár.

- Azt azért csak elárulta a sztárséf, hogy melyik kalauz megbízásából kóstolja Budapestet?

- Igen, azt felfedte, hogy egy rangos étteremkalauznak tesztelt.

Hol lesz idén a Michelin díjkiosztó gála?

- Nem tudom. De utánanézek, és annak is, mi a pontos időpont... 

 

Forrás: Vendég

Forrás: Fotók: You Tube


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?