Advent az etyeki Gasztrosétányon

December 4-én, 10 órától az etyeki Gasztrosétányon adventhez kapcsolódó programmal és finomsággal készülnek a helyiek. Nem csak a testet, de a lelket is melegíti a sparhelteken, piros fazekakban gőzölgő forralt bor és tea illata és látványa, és lesz vezetett pincetúra és sajtkészítés-bemutató is.

A magyarok is kénytelenek lesznek változtatni nyaralási szokásaikon - elérkezett az északi utak kora?
Mire számíthatnak a magyar turisták Németországban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Czeiszing Miklóssal -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének vezetőjétől!

2024. március 21. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Részletes program:

1. Aubergine Pince
Adventi menü
Padlizsánkrém
 Saksukha - marokkói lecsó
 Grill pulykamell
 Philly Cheese-steak szendvics
 Aranygaluska aszúsodóval

2. Sweet Dream Pince
 Házi hamburger
 Különleges házi édes és sós sütemények
 Kávék és forró csokoládé

3. Gombai Pezsgőpince
 Tradicionális eljárással készült pezsgők kóstolója

4. Bortodoor Country

 The Vine HRVSTD for You: a fiatal borászat kézműves ökoborai az etyeki Öreghegyről

5. Milán Pince – Zalán Faház
 Ünnepi kacsaleves
 Sült kacsacomb fűszeres narancsmártással és édesburgonya-pürével
 Konfitált kacsacomb párolt káposztával
 Cserépedényben sült töltött káposzta
 Zserbó és kandírozott dió

6. Erdélyi Ízek Udvara
 Erdélyi töltött káposzta
 Csorba és miccs faszénen sütve
 Forralt bor, etyeki borok és szőlőpálinka

7. Újhegyi Kerekes Pince
 A pincészet termékeinek kóstolója és vására

8. Árpás Laci Sonkamester Pincéje
 Sonkakülönlegességek és kemencés ételek

9. Halmi Pince
Termelői folyóborok, kistermelői pálinkák és szörpök
Kézműves ecetek kóstolója és vására
Citromfűtea, feketeszedres forralt rozé

10. Kácsor „Kíra” Pince
 2020-as borok kóstolója
 Libatepertőkrémes kenyér
 Sült Libacomb párolt káposztával és tört burgonyával
 Házi sütemények
 Gyümölcs lélekmelegítők (párlatok), forró teák és forralt bor

11. Rezeda Terasz
Az Adventi várakozás kellemesebb pár ízletes falat és kiváló borok mellett:
Halászlé afrikai harcsával és gesztenyekrémleves
Sajtválogatás
Harcsapaprikás túrós csuszával
Kemencés füstölt csülök párolt lilakáposztával és tört burgonyával
Vegetáriánus töltött káposzta
Adventi forralt boros palacsinta

Melengető italaink:
 Forralt bor karácsonyi fűszerezéssel, Jägertee, tojáslikőr, forró csoki és szálas teák
 Etyek 4 borászatából válogattuk össze kedvenceinket.

12. IBI Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete 
 A pincészet borainak vására

13. Stelázsi Kultúrbirtok
 Finomságok a spájzból

14. Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)
 12.00-17.00 óra: harmonikazene a fűtött teraszon
16:00 óra: Gyertyagyújtás a tábortűznél közös énekléssel
 Ételek, italok:
Csülkös bableves, malachúsos vagy csirkés twister
Sült kolbász és bőrös malacsült bajor káposztával
Császármorzsa
Etyeki és szekszárdi borok és forralt bor

15. Dvorák Vendégudvar
Adventi menü:
 Lencsegulyás és töltött káposzta
 Grillvariációk
 Malacsült párolt lilakáposztával
 Sült kacsacomb és kacsamell
 Almás és meggyes pite
 Karácsonyi ajándékcsomag-vásár

16. Etyeki Sajtútállomás
 Sajtkülönlegességek kóstolója és vására
 Raclette
 Karácsonyi díszdobozos sajtkülönlegességek - ajándéknak tökéletes!

17. Rókusfalvy Birtok
 A Rókusfalvy Fogadó adventi menüje
 Kürtőskalács vásár
 MD Kerámia - Karácsonyi vásár
 Édes segítség – az Etyeki Családsegítő Szolgálat forrócsoki vására
 Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség – a térség kerékpáros útjainak bemutatása
 11.00-15.00 óra Kuckó Koszorúműhely
 11.00-12.00 óra: Gyermekmatiné – délelőtti vetítés
 11.00-16.00 óra: Etyeki Állatvédő Egyesület kutyasimogatója
 13.00 óra: Adventi pincetúra
 14.00 óra: Karácsonyi koncert – fellépnek az Etyeki Művészeti Iskola tanárai és növendékei

18. Hegedűs Sajtműhely

 Raclettezés (Bagett, héjában főtt krumpli, gyöngyhagyma
 Sajtkészítésbemutató és tárlatvezetés kijelölt fix időpontokban (Sajtkészítés 10:00 órától 16:00 óráig, tárlatvezetés 11:00, 13:00 és 15:00 órától)
Sétáló sajttálak kisebb-nagyobb kiszerelésben

Forrás: Store insider


Luxusra vágyik? Vegyen fagylaltot!

Luxusra vágyik? Vegyen fagylaltot! 

A frekventáltabb helyeken 600-650 Ft körül várható egy gombóc fagylalt ára
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
Jön az év első borfesztiválja

Jön az év első borfesztiválja 

Tökéletes közösségi élmény, tökéletes borokkal, tökéletes hangulatban - Április 6-án ismét Winelovers Grand!
Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap – a Gundel mindenkié

Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap – a Gundel mindenkié 

Hallás- és látássérültek kapnak mostantól kiemelkedő figyelmet a Gundel étteremben.
Rekordszámú magyar résztvevővel zajlik az idei ProWein

Rekordszámú magyar résztvevővel zajlik az idei ProWein 

Közel 40 borászattal, mind a 6 magyar borrégió képviselteti magát az idei ProWein borszakmai rendezvényen Düsseldorfban.
Alapélelmiszerek, amelyek eltűnnének a méhek segítsége nélkül

Alapélelmiszerek, amelyek eltűnnének a méhek segítsége nélkül 

Ha a méhek eltűnnének a bolygónkról, nem lenne, ami megtermékenyítené a következő növényeket, gyümölcsöket.
Tíz éve Michelin-csillagos a Borkonyha

Tíz éve Michelin-csillagos a Borkonyha 

Nem könnyű megszerezni egy Michelin-csillagot, de megőrizni talán még annál is nagyobb kihívás.
A nőké a főszerep az idei Gourmet fesztiválon

A nőké a főszerep az idei Gourmet fesztiválon 

Több mint 100 kiállítóval, köztük 35 étteremmel és 7 cukrászdával várják a közönséget május 24. és 26. között a Millenárison.
Házi készítésű húsvéti sonka a város tetejéről

Házi készítésű húsvéti sonka a város tetejéről 

Különleges húsvéti meglepetéssel készül az ország legmagasabb pontján frissen megnyílt Virtu étterem séfje, Lendvai Levente.
A magyar Bocuse-csapat két hét múlva az európai döntőn főz

A magyar Bocuse-csapat két hét múlva az európai döntőn főz 

A budapesti SIRHA kiállítás METRO standján meséltek a sajtó képviselőinek, hogyan készülnek a két hét múlva kezdődő európai válogatóra.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.