Advent az etyeki Gasztrosétányon

December 4-én, 10 órától az etyeki Gasztrosétányon adventhez kapcsolódó programmal és finomsággal készülnek a helyiek. Nem csak a testet, de a lelket is melegíti a sparhelteken, piros fazekakban gőzölgő forralt bor és tea illata és látványa, és lesz vezetett pincetúra és sajtkészítés-bemutató is.

Részletes program:

1. Aubergine Pince
Adventi menü
Padlizsánkrém
 Saksukha - marokkói lecsó
 Grill pulykamell
 Philly Cheese-steak szendvics
 Aranygaluska aszúsodóval

2. Sweet Dream Pince
 Házi hamburger
 Különleges házi édes és sós sütemények
 Kávék és forró csokoládé

3. Gombai Pezsgőpince
 Tradicionális eljárással készült pezsgők kóstolója

4. Bortodoor Country

 The Vine HRVSTD for You: a fiatal borászat kézműves ökoborai az etyeki Öreghegyről

5. Milán Pince – Zalán Faház
 Ünnepi kacsaleves
 Sült kacsacomb fűszeres narancsmártással és édesburgonya-pürével
 Konfitált kacsacomb párolt káposztával
 Cserépedényben sült töltött káposzta
 Zserbó és kandírozott dió

6. Erdélyi Ízek Udvara
 Erdélyi töltött káposzta
 Csorba és miccs faszénen sütve
 Forralt bor, etyeki borok és szőlőpálinka

7. Újhegyi Kerekes Pince
 A pincészet termékeinek kóstolója és vására

8. Árpás Laci Sonkamester Pincéje
 Sonkakülönlegességek és kemencés ételek

9. Halmi Pince
Termelői folyóborok, kistermelői pálinkák és szörpök
Kézműves ecetek kóstolója és vására
Citromfűtea, feketeszedres forralt rozé

10. Kácsor „Kíra” Pince
 2020-as borok kóstolója
 Libatepertőkrémes kenyér
 Sült Libacomb párolt káposztával és tört burgonyával
 Házi sütemények
 Gyümölcs lélekmelegítők (párlatok), forró teák és forralt bor

11. Rezeda Terasz
Az Adventi várakozás kellemesebb pár ízletes falat és kiváló borok mellett:
Halászlé afrikai harcsával és gesztenyekrémleves
Sajtválogatás
Harcsapaprikás túrós csuszával
Kemencés füstölt csülök párolt lilakáposztával és tört burgonyával
Vegetáriánus töltött káposzta
Adventi forralt boros palacsinta

Melengető italaink:
 Forralt bor karácsonyi fűszerezéssel, Jägertee, tojáslikőr, forró csoki és szálas teák
 Etyek 4 borászatából válogattuk össze kedvenceinket.

12. IBI Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete 
 A pincészet borainak vására

13. Stelázsi Kultúrbirtok
 Finomságok a spájzból

14. Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)
 12.00-17.00 óra: harmonikazene a fűtött teraszon
16:00 óra: Gyertyagyújtás a tábortűznél közös énekléssel
 Ételek, italok:
Csülkös bableves, malachúsos vagy csirkés twister
Sült kolbász és bőrös malacsült bajor káposztával
Császármorzsa
Etyeki és szekszárdi borok és forralt bor

15. Dvorák Vendégudvar
Adventi menü:
 Lencsegulyás és töltött káposzta
 Grillvariációk
 Malacsült párolt lilakáposztával
 Sült kacsacomb és kacsamell
 Almás és meggyes pite
 Karácsonyi ajándékcsomag-vásár

16. Etyeki Sajtútállomás
 Sajtkülönlegességek kóstolója és vására
 Raclette
 Karácsonyi díszdobozos sajtkülönlegességek - ajándéknak tökéletes!

17. Rókusfalvy Birtok
 A Rókusfalvy Fogadó adventi menüje
 Kürtőskalács vásár
 MD Kerámia - Karácsonyi vásár
 Édes segítség – az Etyeki Családsegítő Szolgálat forrócsoki vására
 Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség – a térség kerékpáros útjainak bemutatása
 11.00-15.00 óra Kuckó Koszorúműhely
 11.00-12.00 óra: Gyermekmatiné – délelőtti vetítés
 11.00-16.00 óra: Etyeki Állatvédő Egyesület kutyasimogatója
 13.00 óra: Adventi pincetúra
 14.00 óra: Karácsonyi koncert – fellépnek az Etyeki Művészeti Iskola tanárai és növendékei

18. Hegedűs Sajtműhely

 Raclettezés (Bagett, héjában főtt krumpli, gyöngyhagyma
 Sajtkészítésbemutató és tárlatvezetés kijelölt fix időpontokban (Sajtkészítés 10:00 órától 16:00 óráig, tárlatvezetés 11:00, 13:00 és 15:00 órától)
Sétáló sajttálak kisebb-nagyobb kiszerelésben

Forrás: Store insider


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.