Digitális újdonságokkal várja a családokat a Gundel Kert

Érintésmentes kávéházi és éttermi, továbbá gyermek-, és kutya étlappal csábítja a vendégeket a megújult Gundel Kert.

Folytatódik a Gundel Étterem újrapozícionálása: miután tavaly decemberben megújult belső térrel, újragondolt, ám továbbra is magyar étlappal és új szakemberekkel nyitott újra a pandémia után, májusban a koncepcióváltást folytatva a Gundel Kert gyermek- és kutyabarát vendéglátóhelyként debütált, amit a külön a gyerekek és négylábúak számára készített étlap is jelez. A frissített, könnyedebb, pénztárca barátabbá tett étlapokat pedig a Screbo digitális megoldásai teszik még egyedibbé. 

A Screbo eredetileg apartmanokba és szállodai szobákba kihelyezett tabletes megoldásokkal került be a köztudatba, ám a kovidra adott azonnali válaszként előrukkoltak egy éttermek számára elérhető érintésmentes étlap funkcióval is. A fejlesztés különlegessége, hogy a QR kóddal elérhető éttermek profilján nem csak az
étlap látható, hanem egyfajta mini weboldalként az étterem története, képgaléria és egyéb érdekes
menüpontok is elérhetők. A Screbo folyamatos fejlesztésével 2022 tavaszára elkészült Gundel Étterem
tovább gondolt oldala is, amely már nem csak az éttermi és kávéházi érintésmentes étlapot, hanem a
gyerek-, és kutyaétlapot és a gyerekek számára a játszótéri programot is tartalmazza.

“Az új felületen minden olyan érdekes elemet meg tudunk mutatni, ami a Gundel történetében fontos, ráadásul
angol és magyar nyelven is.” - mondta Pintér Mariann, a Gundel Étterem és Kávéház marketingvezetője.

Megemlítette, hogy a decemberi nyitást követően azt vették észre, hogy az asztaloknál ülő családok a gyereket a mobiltelefonnal vagy tablettel foglalják le egy-egy étkezés alkalmával. És mivel a megújult koncepció jegyében az ételek és a környezet összhangja mellett az éleményekre is komoly figyelmet fordítanak, ezért  lett a Gundel Kids név alatt futó gyermekétlap különlegessége egy olyan egyedi alkalmazás, ami egyben játék program is. A kisebbek egy térkép segítségével fedezhetik fel a játszótéri játékokat, illetve telefonon, vagy tableten kiválaszthatják a Gundel saját mobil színezőjét, de akár meghallgathatnak vagy elolvashatnak egy, az étterem történetéhez köthető mesét Marczali Ágnes csodás ábrázolásával és Kalocsányi Gábor hangján.


A Screbo adminisztrációs felülete bárki számára könnyen kezelhető, felépítése egyedileg alakítható,
bármilyen típusú tartalommal kiegészíthető és gyorsan módosítható. “A Screbo admin felületen látjuk,
hogy rögtön az első nap mennyi volt az elérés, tehát hányan nézték meg a QR-kódot és az egyes
aloldalakat. Nyilván ez a legfőbb szempont abban, hogy később milyen típusú tartalmakkal bővítsük a
platformot.” - tette hozzá Vadász Gábor, a Screbo ügyvezetője.

A vendéglátóiparban tapasztalható munkaerőhiány miatt egyre többen fordulnak olyan digitális
megoldásokhoz, amelyek az innovatív élmények mellett tehermentesítik a túlterhelt személyzetet. A
problémára megoldásként a Screbo kifejlesztette azt a rendszert, ahol az éttermekben minden egyes asztal
külön QR kóddal rendelkezik, így a rendelések közvetlenül leadhatók a felületen. Ennek egy leegyszerűsített és barátságosabb változata az úgynevezett “pincérhívó” funkció, amely ideális köztes megoldás a kapacitás optimalizálására a személyesség megtartásával.

“A QR kódos webapplikáció egy költséghatékony módszer lehet arra, hogy az éttermek helyettesítsék a
honlapjukat, vagy csak a leglényegesebb információt adják át az alkalmazással, ráadásul a fenntartási,
vagy karbantartási költségei is sokkal kedvezőbbek, sőt, a módosítás is sokkal egyszerűbb. Úgy gondolom,
hogy ez egy jó megoldás lehet más vendéglátóegységek számára is a fejlődésben. 
A Gundelben hamarosan az érintésmentes étlapunk mellett a vendégek azonnal hagyhatnak majd
véleményeket is. Szeretnénk folyamatosan fejleszteni a felületet, hogy egyfajta brand oldalként
működhessen. Nem feltétlenül az étlapra helyezzük majd a hangsúlyt, hanem amire büszkék vagyunk: a
közel 130 éves történetünkre, melyet szeretnénk átadni a vendégeinknek, kicsiknek és nagyoknak” -
ismertette a jövőbeni fejlesztési terveket a marketingvezető.

Forrás: Gundel


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.