Előkelő sommelier elismerés a MICHELIN-től

Langó Tamás nyerte 2022-ben a Michelin Guide Hungary Sommelier Award díját.

A BDPST Group Executive Sommelier-je elsőként nyerte el 2022-ben a Michelin Guide Hungary Sommelier Award díját. A Michelin Guide a legkiválóbb éttermek mellett díjazza azokat a személyeket is, akik nagyban hozzájárulnak egyes éttermek fejlődéséhez és sikereihez.

Langó Tamás a szállodacsoport szállodáiban gondoskodik az ételekhez leginkább passzoló, azokkal harmóniában lévő borok kiválasztásáról. A Michelin a Clarisse étteremben végzett munkájáért figyelt fel rá, amely idén bekerült az első Michelin Guide Selection Hungarybe is, a Michelin által ajánlott magyar éttermek közé.

 

A Clarisse étteremben az ételek mellé közel 500, nemzetközi és hazai borból választhatnak a vendégek, a menüsor mellé pedig két gondosan összeállított borsor is párosul. Ezek összeállításáért Langó Tamás volt felelős, melynek köszönhetően figyelt fel a munkájára a Michelin Guide.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy Magyarországon elsőként nyerhettem el ezt a díjat. Már egészen fiatalon felismertem, hogy a borfogyasztás az életünk egy kiragadott pillanata, amit komolyan kell venni. Ezt a mentalitást szerettem volna a Clarisse-ba is átültetni és e mentén fejlődünk minden nap az étteremben, hogy a vendégek számára páratlan borsorokat alkothassunk", mondta a díjazott sommelier.

Langó Tamás a borsorokat az ételek ízvilágához igazítva, a legkiválóbb borokból alkotta meg, ezek mellett pedig a világhírű KRUG pincészet pezsgőit is megkóstolhatják a vendégek, a BOTANIQ Turai Kastély KRUG Ambassade címe révén. A francia pincészet különlegességeit Magyarországon kizárólag a kastélyban ízlelhetik meg az érdeklődők, biztosítva ezzel a kiváló pezsgő exkluzivitását.

 

 

Forrás: gwc.hu


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.