Éttermi robotlányok

Nem mindennapi szórakozást kínál vendégeinek egy nemrég nyílt tokiói étterem: 3,6 méteres robotlányok nyújtanak show-műsort a látogatóknak.

"A betérő külföldi vendégek mind ugyanazt mondják: őrület!" – nyilatkozta büszkén Tokutake Dai, a Robot Restaurant elnevezésű étterem menedzsere a Kyodo hírügynökségnek.

A tízmilliárd jenes befektetéssel három év alatt elkészült hely elsősorban nem az általa nyújtott gasztronómia élménnyel kíván kitűnni: bár a 4000 jenes belépő étel- és italfogyasztást is tartalmaz, a vendégek döntő többsége az evés helyett az egyórás robotshow-ra kíváncsi.

A robotétterem különféle műsorokat kínál látogatóinak: a Nők és háború című produkció során például táncoslányok motorbicikliket, valamint tank- és repülőgépmodelleket felhasználva harcolnak egymással. Egyéb programokban dobolnak, kínai sárkánytáncot járnak vagy éppen Lady Gaga slágereire rázzák magukat.

A műsor fénypontja a női robotok fellépése, amelyek során az egyenként két-két lenge öltözetű lány által irányított gépek az asztalok között kialakított kifutón vonulnak fel, integetnek, pislognak, és a maguk módján táncolnak is.

A helynek összesen 15 robotja van, amelyek közül a legdrágábbak ára a 30 millió jent is eléri. Az egyedi felsőtesttel rendelkező gépeket egy japán cég technológiája alapján gyártották. A szigetország világelsőnek számít a robottechnológa terén, ott dolgozik a föld ipari robotjainak mintegy fele.

Habár korábban egyes japán cégek robotháziállatokat és egyéb szórakoztató célú, a maguk módján intelligens gépeket dobtak piacra, korábban még nem fordult elő, hogy a robotok táncosként bocsássák áruba kasztnijukat. A robotétterem a gépemberek első grandiózus szórakoztatóipari megjelenése a szigetországban.

A Sindzsuku kerület híres-hírhedt piroslámpás negyedében található étterem a menedzser elmondása szerint igen népszerű, és nem csak a férfiak körében: állítása szerint a vendégek 40 százaléka nő.

"Nem igazán tudom, hogy mi volt ez" – mondta a Reuters hírügynökségnek a show egy látogatója, míg egy másik vendég azt nyilatkozta: "Őszintén szólva nem tudom, hogy mit vártam, de abban biztos vagyok, hogy ilyet sehol máshol nem láthatok".

A japán fővárosban számos más formabontó étterem üzemel: katolikus templomnak és börtönnek berendezett bár, macskakávézó, vámpír- és nindzsaétterem, valamint az Alice csodaországban című könyv alapján kidekorált étkezde is található Tokióban. (MTI)


Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?