Gourmet-színházak Bécsben

Két gourmet-színházzal és két újonnan nyílt étteremmel gazdagodik az osztrák főváros, közölte lapunkkal a Bécsi Turisztikai Hivatal.

2013. október 25-én nyitja meg kapuit a Reinhard Gerers teatro, egy új bécsi gourmet-színház. Gerer, aki korábban többek között a Hotel Bristolban található Korso éttermet, a Magdalenenhofot és a Palazzo gourmet-színházat vezette, saját projektjében a bécsi életérzést és a nemzetközi varieté vonzerejét kombinálja egy négyfogásos exkluzív menüvel. A mágikus, vicces és akrobatikus elemeket egyaránt felvonultató revühöz olyan ételkülönlegességeket szolgálnak fel, mint például burgonyamelange mangalicaszalonnával és Szent Jakab kagylóval, őzérmék fehér polentán, vagy nemes csokoládék trilógiája. A Gerers teatro egy bécsi tükörpalotában kapott helyett, és elegáns szecessziós interiőrrel várja a vendégeket.

2013. október 30-án kezdi meg működését a Toni Mörwald Palazzo. Ezzel Tonni Mörwald lép majd Reinhard Gerer nyomdokaiba, aki 2003 óta vezette a Palazzo gourmet-színházat. Mörwald a menü megalkotása során különös hangsúlyt fektetett a regionális konyhára és az első osztályú alapanyagokra. A menühöz kínált új show „szívtiprók és lebilincselő izgalmak” mottóval kínál szórakoztató kikapcsolódást. A Reinhard Gerers teatrohoz hasonlóan Mörwald tükörpalotája is szecessziós légkörrel és számtalan tükörrel várja a vendégeket.

A bécsi belváros egyik sétálóutcájában nyitotta meg kapuit 2013 nyarán a Labstelle. Az új étterem a hagyományőrző bécsi konyha modern, kortárs interpretációját kínálja. A hozzávalók válogatott regionális termelőktől érkeznek, a zöldség például egy bécsi kertészetből, a kecskesajt a Bécsi-erdőből, emellett hat különféle kenyértípust helyben sütnek. A 70 fős étterem mellett található egy bár is 45 ülőhellyel és helyi borokkal, amelyekhez esténként DJ szolgáltatják a zenét. A 4. kerületben található a 2013 júliusa óta működő Zur Herknerin fogadó. Stefanie Herkner az egykori szerelőműhelyben olyan klasszikusokat főz, mint a grízgaluskaleves, a gulyás vagy a töltött káposzta, pontosan úgy, ahogy azt édesanyáink és nagymamáink tették.


Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.