Hanoi Restaurant: hamisítatlan vietnámi életérzés a Vízivárosban

A Batthyány tér közelében nyílt vietnámi étterem igazi kulináris kalandot kínál a betérő vendégeknek. Tradicionális vietnámi design és zene, ázsiai vendégszeretet és a vietnámi top séf küldetéstudata teszik kihagyhatatlan élménnyé a december 10-én nyílt Hanoit.

Szerdán, kora délután fogadott minket mosolygósan Nguyen The Nam a Hanoi Restaurant séfje és azonnal hellyel kínált. Indításnak asztalra kerültek Észak-Vietnám hagyományos vendégfogadó italai: sör, kávé (bor helyett) és pálinka! 

A vietnámi kávét talán már nem kell bemutatni, hiszen a dél-kelet ázsiai ország a világ második legnagyobb kávé exportőre Brazília után, de a kávé elkészítésenek módja igazán különleges - kezdi Nguyan The Nam. Már a tálalás sem a megszokott európai-módi: kis méretű alumíniumfőzőben készül (ami emlékeztethet a "kotyogós" kávéfőzőre), aljára kávéscsésze elhelyezve, amelybe lefő az aromás arabica kávé, a csésze alján fekvő sűrített tejbe.

A helyi sör és rizspálinkát meghagyjuk későbbre, hiszen közben a konyhára invitál a barátságos séf, hogy bemutassa, hogyan készül a vietnámi kacsa 5 perc alatt, körettel együtt!

A konyha központi eleme a hatalmas wok, amelyben pillanatok alatt készül el a jellegezets tojásos rizs és a zöldséges feltét. A 60 fokon sütött kacsa a vékony bundás rétegnek köszönhetően megőrzi zamatosságát a hirtelen sütésnek köszönhetően. Az asztalon elengedhetetlen az édes chilli-szósz, a szójaszósz és a nuoc maan, azaz halszósz, amelyekkel kedvünkre ízesíthetjük tovább az ízletes ételt. 

A konyhai profizmus több év szakmai tapasztalatának köszönhető: Nguyan The Nam séf Vietnámban akkora népszerűségnek örvend, hogy saját gasztro tv-show-ja is volt (Monan Viet-Noi Show). A hazai sikerek után több európai országba is hívták séfnek, így bejárta Németországot és Csehországot is, míg végül hazánkba érkezett. 

Konyháján visszaköszönnek az ázsiai gasztronómiára jellemző tulajdonságok: a kiszolgálás, az ízvilág, a tisztaság, a tálalás és a hozzávalók frissessége alapvető szempontok nála. Nguyan The Nam elárulta, hogy legfőbb célkitűzése a vietnámi kultúra és gasztronómia megismertetése szélesebb célközönséggel. Erre kiváló alkalmat biztosít a március hatodikai Torkos Csütörtök, amelyhez a Hanoi Restaurant is csatlakozott. 

A menüt böngészve rengeteg-féle Pho-levest, tavaszi- és nyári tekercset, tenger gyümölcseit, csirke és sertéshúsokat egyaránt megtalálhatunk, amelyekből bőséges kóstolótálakat is összeállítanak a vendégszerető házigazdák. 

 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.
Törzshely a Pesti Broadway-n

Törzshely a Pesti Broadway-n 

Március 23-a este, egyetlen karszalag megvásárlásával részt vehetünk a Színházak Éjszakája összes eseményén.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.