Ismét Országos Étterem Hét Magyarország TOP éttermeiben

Mintegy 23.000 vendég jelent meg a résztvevő éttermekben tavaly ősszel az Országos Étterem Hét alkalmából. Az egyhetes rendezvény ideje alatt Magyarország legkiemelkedőbb vendéglátóhelyei 3 fogásos menüsorokat kínálnak, egységes, a szervízdíjat is tartalmazó nagyon kedvező áron. Az étterem mustra alkalmából a vendéglátó üzletek mindegyike igyekszik saját konyhájának legjavát bemutatni, a vendégeknek ínyenc és változatos ételeket felszolgálni.

Az idei év nagy újdonsága, hogy egy úgynevezett prémium kategória is szerepel majd az Étterem Héten, azaz a legexkluzívabb vagy a legdrágább alapanyagokkal dolgozó éttermek az eddigieknél is erősebb menüvel jelennek majd meg. Ennek megfelelően a 2015. tavaszi Étterem Héttől kezdődően megjelenik egy új, 4.900 Ft-os árkategória is. Várhatóan az Étterem Héten induló vendéglátóhelyek 70-80%-a továbbra is a 3.300 Ft-os menüárral fogja várni a vendégeket, 20-30%-a a résztvevőknek pedig a 4.900 Ft-os menüárat alkalmazza majd.

A magasabb menüárral induló éttermek azonban szigorú rostán esnek át. Itt is elsődleges szempont a minőség, az étterem helyezése különböző gasztro szaklapok alapján és persze egy olyan 3 fogásos menü kialakítása, mely arányaiban véve legalább akkora előnyt biztosít a vendégek számára, mint a 3.300 Ft-os kategóriában induló éttermeké. A legutóbbi Étterem Hét végén mintegy 1.600 vendég a kérdőíves kutatás során arról is nyilatkozott, hogy mely éttermeket látnák szívesen a programban. A válaszaikat maximálisan figyelembe véve a szervezők további új éttermeket hívtak meg a rendezvényre, melyek közül néhányan az új, illetve néhányan a régi árkategóriában indulnak.

A következő Országos Étterem Hét 2015. március 16. és 22. között kerül megrendezésre, több mint 120 minőségi étterem részvételével. Kuriózumként álljon itt a tavaszi Országos Étterem Hét néhány új résztvevője: Barabás étterem (Debrecen), FIRE Churrascaria étterem, Fricska étterem, Hachapuri grúz étterem, Jókai Bisztró (Pécs), Itoshii japán étterem, Locavore étterem, Olíva étterem, Rickshaw étterem (Corinthia Hotel Bp.), Rudas étterem, Vár: a Speiz étterem. Természetesen az eddigi kedvenceknek sem kell búcsút mondanunk, hiszen továbbra is megjelennek majd az olyan nagy favoritok, mint a La Perle Noire étterem, Manna étterem, ARAZ étterem, Trattoria Mamma, Spoon és Vogue hajó, VakVarjú éttermek, nU bisztró, Fuji japán étterem, Kistücsök étterem (Balatonszemes), IKON étterem (Debrecen).

Akárcsak tavaly, idén is fontos az időbeni asztalfoglalás, mely kizárólag a www.etteremhet.hu weboldalon lesz majd lehetséges. A szervezés még tart, a foglalási motort csak később indítják el a szervezők. 

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?