Jelentős változás a Michelin égboltján

FRISSÍTVE Egy új, elsősorban a megjelenést érintő fontos információt osztott meg velünk Bősze Ákos, a METRO Horeca üzeltfejlesztési vezetője arról, milyen változás várható idén a Michelin házatáján.

A Michelin vörös emblémája az éttermek homlokzatán olyan királyi trófea, amit a különleges helyek után kutató gasztroturista előszeretettel keres, és csak akkor foglalja le a szállását az adott helyen és az odavezető úthoz a repjegyét, ha a kiszemelt célpontnál az étterem már visszaigazolta a foglalást.

A Michelin örök

A Michelin Guide tűzzománc plakettjeinek méretét hosszú évtizedek óta ugyanaz, és minden alkalommal a következőket tartalmazza: 

-       Michelin logo, 

-       az év számokban kiírva 

-       az elért szint (jól látható a különbség a 2018-as és egy 2021-es plakett között). 

Változást hoz az idei év

2022-ben maradt ugyan a 2021-es design, azonban új plakettet kapnak a díjazott éttermek egy része. Természetesen megmaradt a Michelin csillag és annak sora, valamint a BIB gourmand logoval ellátott tábla. Azonban ez évtől kezdődően kivezetésre kerül a tányér, és új táblát kapnak azon éttermek, ahol a konyha a Michelin nemzetközi mércéjét „hozzák”, ezzel érdemelve ki a Michelin Guide által odaítélt elismerést. 

Szeptemberi csillaghullás vagy még több ragyogás?

A régi tányéros, illetve a most bevezetésre kerülő díjazásból kerül ki a legtöbb országonként, ennél kevesebb étterem kap BIB Gourmand elismerést, és persze a legszűkmarkúbban a csillagokat osztogatják a Michelin ellenőrei.

Izgalmas lesz a 2022. év: valószínűleg sokan megtarthatják majd a csillagot, lesznek, akiknek nem ítélik ismét oda, mások pedig újként beállnak a díjazottak közé. Mindez kiderül majd a szeptemberi bejelentésen, ahonnét megtudhatjuk, kik az idei év legjobbjai a Michelin szigorú bírálata alapján.  

 

Forrás: METRO / Turizmus Online


Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?